Profi tolvajok lopkodnak a BMW-kről?

2009.11.30. 15:07

From: Ákos

Date: 2009/11/29

Subject: BMW alkatrész lopás

To: Winkler Róbert

Tisztelt Winkler Úr!

Azért írok önnek, mert elértem a türelmem határait. Az elmúlt két évben többször lopták ki a BMW-nk tükörlapját a Lipathay utcában, az első kerületben. Összesen 3 garnitúra tükröt vittek el belőle elég rövid időn belül. Mindig ugyanabban az utcában parkolt és mindig félelmetesen profin lopták ki a tükörlapokat. Annyira, hogy még a tükörház sem sérült. A közelmúltban autócsere történt, de továbbra is maradt a BMW. A tükröt nem lopták ki, miután meg van sérülve a tükör lap, még örültünk is neki. A héten viszont, ahogy elkezdődött a rossz idő és a reggelenkénti köd, így elvitték a ködlámpákat is. Egyik reggel még világított, működött, rá két napra viszont reggel kiírta, hogy ellenőrizzük a lámpákat, mert valami nincs rendben. Ma vettük észre, hogy nincsenek meg a ködlámpák. E38-as BMW-ről van szó, ebből kivenni nem is olyan egyszerű. Olyan szakszerűen szedték ki, hogy a frissen fújt lökhárítón karcolás sem esett, semmi műanyag fül nem tört el és az alsó burkoló lemezt sem vették le. Nem értem, hogyan fértek hozzá, de megcsinálták.

Engem az okozott káron felül leginkább a tudat és a pofátlanság mértéke zavar. Fényes nappal, a belvárosban, ilyen szakszerűen kilopni alkatrészeket?! Ha valamilyen formában ezt közzé tudnák tenni, annak örülnék, mert remélem, hogy ezzel sok más autótulajdonost is meg tudnánk óvni az ilyen károktól. Ugyanis nem nehéz leszűkíteni a kört, ahol a tolvajok mozognak: az első kerület Lipthay utca, a Körút és a Sas utca által határolt terület. A Frankel Leóban még nem volt baj, a Bem rakparton sem. Nem tudjuk, milyen autókból loptak még, de a BMW-khez nagyon értenek. Valószínűleg a zsákutca jellege is csalogatja őket.


View Larger Map

Remélem tudok segíteni jó pár tulajdonosnak és megóvni őket az ilyesfajta kellemetlen élményektől!

Üdvözlettel:
Ákos

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.