Milyen bérenc a Totalcar?

2010.02.04. 17:35

From: Tibor

Date: 2010/2/3

Subject: Hozzászólás pl. a "Mi olyan vicces?" cikkhez

To: Winkler Róbert

Üdv kedves Winkler Róbert !

Mi a kutya fa..a az az X5-ös amihez még egy japánt sem lehet mérni? Ültél már pl. egy Subaruban? Persze hogy ültél. De ez tényleg csak egyetlen példa. Egy Lexusról nem is beszélek, márpedig az X5 ebben a kategóriában versenyez. Mint tudjuk. Pl német prémiumautót a japán prémiumautóval kellene összehasonlítani ! Egy Tribeka-t nem lehet összemérni bármelyik BMW-vel? Még egy Outback-et is! Lásd a mellékelt anyagot! De tehetnék ide frissebbeket is.

Sza..ok a német-autó imádatotokra! Egyetlen egyszer tudnátok egy normális tesztet összehozni, ami olvasható és korrekt, tárgyszerű, nem pedig személyes marhaságok töltik ki a 80 %-át, amelyben a különböző utalgatások 80 %-át a normál olvasó nem is érti. Ez főleg a főszerkesztő és némely régi kollégája által írt tesztekre vonatkozik. De vannak gyöngyszemek máshonnan is: pl mit jelent ez?:„Ezt az orrlyukain keresztül felfújt dugongot pedig viszik, főleg Németországban.” Aki így ír, szerintem próbálkozzon valami mással.

Egyébként, persze hogy Németországban: Normális ember rá sem néz! Ilyen alaphang "ha az X5-össel nem is" után el sem olvasom a cikket. Keresek inkább egy angolt vagy svájcit.

Sok sikert! Talán egyszer...

- Tényleg, soha nem olvastok el egy kultúrnemzet-beli autó tesztet?

- Mitől sivárabb egy bármelyik japán (most már a koreait is mellétehetjük, pl a tárgyban szereplő KIA -t) műszerfala a BMW-nél? Ugyanis ezt a kitételt: jó, jó, de a műszerfal olyan sivár... sohasem hagyjátok ki egyetlen japán vagy koreai autónál sem. Egy BMW 5-ös vagy 3-as (ugyanez van az 5GT-ben is !, tehát még újat sem kell kitalálni!) műszerfalánál ostobább, fantáziátlanabb már nem lehetséges. Ez meg az én véleményem. Könyörgöm ne csináljátok! Az újságosnál már az autós újságok polcára sem tudok ránézni. Megértem én, hogy a kenyéradónak kell megfelelni, de egy kis szakmai tisztesség beleférne. Sajnálom, hogy éppen a Szőke Panna cikke robbantott nálam, ő egyébként a jobbak közül való, de ez az X5 kitétel.... Ez mindent elrontott.

Üdvözlettel / Mit freundlichen Grüßen / Kind regards

Tibor

Kedves Tibor,

Harmadik olvasásra próbálom megérteni, mi is a baja a cikkel, meg általában a Totalcarral. Ha jól veszem ki a szavaiból, németautó-imádattal vádol minket. Azt meg se merem kérdezni, melyek azok a kultúrnemzetek, akik képesek hiteles autóteszteket előállítani.

A Totalcar...

A távol-keleti autók műszerfalát azért sivárazzuk, mert sivárok. Amennyiben mégse sivárak, nem nevezzük annak. Tárgyi bizonyítékként hadd csatoljam a Kia Cee'd és Sorento bemutatójáról írott cikkemet. (Bónusz érdekesség, hogy az ön által sérelmezett cikk ugyanarról a Sorentóról szól, aminek magam is kritizáltam a belterét – a Cee'déhez képest). Arra is kíváncsi lennék, ön szerint hogyan néz ki az, amikor meg akarunk felelni a kenyéradónknak.

Mit freundlichen Grüßen

Winkler Róbert