Büntetőpontok: veszélyben a megélhetésem!

2010.03.19. 16:26

Feladó: Balázs

Címzett: Winkler Róbert

Dátum: 2010. március 19. 14:14

Tárgy: előéleti pontok

Kedves Róbert!

Bocsi, ha kissé nehezen érthetően írok, de eléggé zabos a hangulatom.

2007-es írásodat böngésztem a neten, annak kapcsán írok, tanácsodat kérve, hogy 23 év (melyből csak az utóbbi 15 évben több mint 1millió km-t)vezetés, (okozott balaset nélkül!:-) ellenére a pontokat az elmúlt két évben szépen  gyűjtögetem. Két gyorshajtás(az egyiknél a helyszínen megállapított 3 pont helyett egy értesítőt kaptam, hogy tévedés történt, 5 pontot kellett volna kapnom, ezért felemelték)és egy tiltott helyen előzés. Így elértem a 12 pontot, mellyel már egyre nagyobb veszélyben érzem a "kenyeremet".

Mit lehet tenni, mert a tanfolyam is 80-90ft-ot ér el, ami már elég érzékenyen érintene, de ha más nincs két-három hónap alatt összevakarom rá, vagy van-e erre vonatkozó tapasztalat, hogy kérelmezhető-e valami enyhítés?

VÁrom megtisztelő visszajelzésedet.

Üdvözlettel:
Balázs

Kedves Balázs,

Nagyszerű dolog, hogy eddig nem okoztál balesetet, de azért közel sem biztos, hogy ez kizárólag a te érdemed. A forgalomban van egy nagy adag tolerancia, például amikor te az aktuális gyorshajtásod közben tiltott helyen előzöl, a szembejövők nagyokat fékeznek, nehogy megöld őket és magadat. Tehát értem én, hogy te vagy a Schumacher, de a balesetmentesen levezetett millió dinamikus kilométer nem feltétlenül csak a te tudásodat dicséri.

El tudok képzelni számtalan olyan helyzetet, amikor a főnök, a megrendelő, a partner vagy az akárki belehajszolja a szállítót a veszélyes manőverekbe, tartani kell a határidőket, meg ilyesmik, de adott esetben egy család temetésén se hat túl vigasztalóan, hogy Balázsnak sietni kellett a tonerekkel. Tehát igazából magam is azt a megoldást támogatnám, hogy három évig, azaz a büntetőpontok elévüléséig maradj már egy kicsit a seggeden. Félelmetes dolog, ha a megélhetésünk kerül veszélybe, de másokat megölni még félelmetesebb. Hiszen minden balesetmentes kilométerrel csak nő a veszély, hogy a többi közlekedő egyszerre csak nem tud alkalmazkodni a tempódhoz.

A nullázódással kapcsolatban pedig hadd küldjek neked, és mindenkinek, aki szereti, egy bejegyzést az Autójogásztól.