Nem ott mérik a sebességet, ahol kellene

2010.05.15. 11:47

Feladó: László

Dátum: 2010. május 14. 19:18:47

Tárgy: Rendőrt is büntetnek trafipaxolásért

Címzett: Totalcar

Kedves Totalcar!

Érdekes és tanulságos volt a tárgyban szereplő írás, valóban elgondolkodtató, mire jó a statisztika (ha szépen mondjuk, bronzérmesek lettünk, ha csúnyán, akkor utolsó előttiek). Részemről a traffipaxos részre utalnék, mert valóban vérlázító néha, hogy hol és milyen módon mérnek. Csak pár példa a teljesség igénye nélkül azokról a helyekről, amerre én járok:

- Csömör, 30as tábla az iskola előtt SZOMBATON!!!!! Miközben a Hunyadi utcában (ahol sportpálya van gyerekekkel) a buszokat is beleértve nem nagyon közlekedik senki 70 alatt. Hét közben, amikor kéne, még nem láttam őket az iskola előtt mérni...

- 3as és 25ös út, Kerecsend, lakott terület/lakott terület vége tábla. Soha nem a völgyben, ahol a zebra van...

- Eger, útfelbontás, ideiglenes 30as tábla, éjszaka...

- Amíg vége volt az M6-nak Dunaújvárosnál, rendszeresen mértek a 60/80/100as táblákhoz. Itt sincs semmi veszély... Bezzeg a 6os úton nem nagyon láttam őket.

- a felújított 25-ös út, amit egy éve adtak át, de most mégis úgy néz ki, mint a hányás. Kitettek egy 60as táblát, mint legolcsóbb felújítást, és ha már kinn van, miért ne mérjenek.

És ez csak pár eset, hosszasan lehetne sorolni. Lekopogom, de engem MÉG nem fogtak meg, viszont amilyen szemét módon mérnek, előbb utóbb biztosan elkapnak, pedig nem járok gyorsan, általában én vagyok, aki városban 60-nal a leglassabb. Amikor biztos vagyok benne, hogy nem fogtak meg, úgy szoktam elhaladni a SZEMÉT MÓDON kihelyezett traffipaxok mellett, hogy ökölbe szorítom a kezem, és a középső ujjamat a rendőrök felé fordítom (noha tudom, hogy őket csak küldik).

Nem tudom, milyen a jogi háttér, de ha bejelenteni be lehet a traffipaxokat a rádióban, véleményem szerint a parkolási szégyenfal mintájára létre kellene hozni egy traffipax szégyenfalat is. Azért gondolom ezt, mert én úgy érzem, hogy a válság kezdete óta már rég nem arról szól a történet, hogy a veszélyes részeken tartsuk kordában az autósokat. És ha ezt tovább görgetjük, el lehet azon gondolkodni, hogy a 30as táblához kihelyezett traffipax nem menthetett volna- e életet, ha 5 kilométerrel arrébb, egy veszélyes helyre helyezik ki...

Példa lehetne Szlovákia, vagy Szlovénia, ahol CSAK olyan helyeken mérnek, ahol valami miatt indokolt.

Üdvözlettel: László