Miért olyan unalmas a Közlekedési Múzeum?

2010.06.21. 18:17

Miért untam magam ugyanannyira mint öt éves koromban tizenöt évvel ezelőtt?

From: Levente

Targy: közlekedési múzeum

To: Totalcar

Sziasztok!

A Múzeumok Éjszakáján én is, sok más kiváncsiskodóval együtt, meglátogattam a Közlekedési Múzeumot. Eszembe jutott, hogy pár éve olvastam nálatok egy cikket róla, hát megnéztem mit is írtatok akkor. Javítsatok ki ha tévednék, de most, két évvel a cikk után is szinte ugyan olyan állapotokat láttam odabent. A kérdésem egyszerű. Tudtok valamit a Múzeum fejlesztéséről? Vajon változnak a dolgok, csak még nem láthatóak? Miért untam magam ugyanannyira mint öt éves koromban tizenöt évvel ezelőtt? Pedig most jobban izgatott mit fogok látni!

Levente

Kedves Levente,

Nyilván cikkünk megjelenése óta sem változott semmi. Én tavaly voltam a Közlekedési Múzeumban, és Csikós cikke alapján nem vártam sokat, de az állapotok még engem is megdöbbentettek. Nem az elhanyagoltságra gondolok, mert az nem vészes, hanem a szellemi nihilre: mintha a komplett csapatból még soha senki nem látott volna rendes, korszerű múzeumot. Néha tényleg már ar arcomat karmolásztam, hogy lehet ennyire XIX. századi stílusban kiállítani amúgy érdekes dolgokat. Kiállítási tárgy, és mellette a papír. De még a papíron is alig van valami érdekes. Tényleg borzalmas, mutogatni lehetne muzeológusoknak, hogyan nem szabad ilyet csinálni. Egyszer talán majd egy kormányzatnak fontos lesz a Közlekedési Múzeum, és akkor lecserélik a csapatot valami életképes, ambíciózus társaságra.

Üdvözlettel:

Winkler Róbert

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.