Kátrány Dzsoni hazavágja az A5-öst

2011.02.15. 17:52

Feladó: Norbert

Címzett: Winkler Róbert

Dátum: 2011. február 15. 0:26

Tárgy: Benarrow

Szia Robi!

Norbert vagyok, Németországban az Opel "szent" városában, Rüsselsheimban dolgozok egy étteremben. Ma délben is dolgoztam, és amikor kinéztem a parkolóba egy autó nagyon kilógott a sorból. Első ránézésre rávágtam,hogy Bentley, de valami furcsa volt a formájában. Kimentem a parkolóba közelebbről megnézni, és a BENARROW felírat volt rajta.azt gondoltam, hogy mivel benne van a BEN szótöredék, meg hasonlít is a Bentley-re akkor talán valamiféle gyári tuning gép lehet, bár még soha nem hallottam róla, bár lehet csak én vagyok tudatlan. Visszamentem dolgozni, és próbáltam kitudakolni, hogy ki van ezzel a szépséggel. A végén kiderült, hogy 2 német autós újságíró "kollégátok" volt vele, épp tesztúton, és hogy állítólag ezt a típust még csak most fogják a Genfi autószalonon bemutatni. Egyébként egy német cég készíti állítólag ezt a márkát.

Ti mit tudtok erről az autóról, ez tényleg ennyire valami új, vagy csak én nem hallottam még róla?

Sajnos csak 1 képet tudtam róla csinálni, de a valóságban sokkal szebb, tekintélyesebb autó mint a képen. Árad belőle az erő, az elegencia és a tökéletes luxus. A hangja pedig.....őrületes:)

Üdv nektek!

Norbert
hűséges Totalcar olvasó

Kedves Norbert,

Kicsit irigykedünk rád, hiszen egy annyira kis szériás sportautót láttál és fotóztál, hogy egyenesen csak egy van belőle. A Totalcar hírszerkesztőjének ingerküszöbét nem is ugrotta meg az autó, de az Origón is olvashatsz róla egy tavaly júliusi hírben, itt. A plusz röhej a dologban az, hogy annak idején, amikor mi megírtuk, még Benerónak hívták magukat, ezt pedig még a gugli is benyelte, ezért nem találtuk meg idevonatkozó hírünket. Pedig naná, hogy megvolt! Katt a linkre, ott a hibátlan....ööö...szépség.

Így viszont, hogy immár bizonyítást nyert az autó létezése, mi is megnézzük, mi a manó ez.

Ha videomegosztókon keresel a Benarrow névre, találsz is egy gyári videót, ami érdekes módon ugyanazt az autót mutatja be, amit fotóztál, legalábbis ha hihetünk a rendszámnak.

A Bentleyhez tehát nincs köze a Benarrow-nak, hiába van az orrának olyan furcsán angolos, Rover 75-ös, vagy akár Bentleys hangulata. Ráadásul ha csak a te képedet nézzük, és mondjuk ezt egy internetes használtautó-oldalon találjuk, kapásból arra gondolunk, hogy az autó törött volt. Az illesztések össze-vissza mennek, a motorháztető hézagai elöl nagyok, aztán csökkennek, a frontlemez is elég csálé.

A korabeli fotókon még úgy néz ki, mintha egybébb volna, ezek szerint tehát vagy koccantak a prototípussal, vagy az eredeti képeket retusálták, esetleg kissé szétrázódott a jármű a mindennapos használatban.

Szerkesztőségünk szokatlanul egységes álláspontja szerint vétek egy Audi A5-öshöz nyúlni, ami gyári állapotában épp elég szép. A Benarrow orrán látható logo a gyártó Benninghoven cég múltjára utal: az 1909-ben Otto Benninghoven által alapított vállalat eredetileg fogaskerekek és szerszámgépek gyártásával foglalkozott. A Benninghoven máig családi vállalkozás, volt, amikor egyszerre három generáció, Eric, Bernd és Rolf Benninghoven szerepelt a vezetőségben. Az 1950-es években megjelent a cég repertoárjában az ipari kemencék gyártása, később beszálltak az aszfaltiparba is, és a ma már 800 alkalmazottat foglalkoztató Benninghoven Angliában is rendelkezik gyárral. Egy ilyen sikeres cégtől nehéz lenne elvárni, hogy a sikeres termékfejlesztés mellett ízlésük is legyen. De 2009-ben méltó módon kellett megünnepelni a centenáriumot, hát csináltattak egy saját autót. Illetve átalakíttattak egy Audi S5-öt, 4,2-es V8-as motorral. Ennek ellenére nem tudjuk elképzelni, hogy bárki megvenne egy ilyet, úgyhogy kérjük, mindenki jegyezze meg a rendszámot, és figyeljen, hátha mégis megindult a sorozatgyártás.