Mégis lesz valami a B125-ből?

2011.03.11. 17:07

Nem könnyű minisztériumi állásfoglalásokból lényeget kihámozni, hogy például a „figyelemmel kísérték” és a „mérlegeli majd” konkrétan mit jelent, illetve jelent-e valamit.

A közhiedelemmel ellentétben a KRESZ-t érintő dolgok nem a belügyminisztériumhoz tartoznak, hanem az EU joggyakorlatának megfelelően a gazdaságihoz, melynek neve nálunk NFM. A minisztérium sajtóosztályához fordultam tehát a kérdéssel, látták-e a mi kis B125-ös népi kezdeményezésünket, tudnak-e a 35 ezer összegyűjtött aláírásról, és úgy általában mit szólnak hozzá. A válasz meglepően hamar megérkezett, pedig én már teljesen hozzászoktam, hogy ilyenkor kihasználják a maximális időkeretet. Pár nap kellett csak tehát, de hogy aztán ezt hogyan kell értelmezni, állást nem foglalnék. Azért azt mondom, aki gyűjtött és aláírt, nem tette hiába: óriási buli volt, és akár még eredménye is lehet. Most pedig lássuk az NFM válaszát.

Tisztelt Winkler Róbert!

Az alábbiakban küldöm a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának tájékoztatását:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakterületi vezetői, közlekedésszabályozással foglalkozó munkatársai figyelemmel kísérték a B125 kezdeményezést. A tárca nyár elejéig dolgozza ki részletes koncepcióját a közúti járművezetők képzési és vizsgáztatási rendszerének teljes átalakításáról. E folyamat részeként felülvizsgálja a vezetői engedély kategóriák érvényességét meghatározó miniszteri rendeletet is. A minisztérium a javaslat előkészítése során a hazai és uniós szabályozási környezet hatásai és a közlekedésbiztonsági szempontok mellett a B125 kezdeményezés aláírásokban mérhető társadalmi támogatottságát is mérlegeli majd.

Szíves érdeklődését köszönjük!

Üdvözlettel:

Arzt Gergely

osztályvezető

Kommunikációs Főosztály

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

1011 Budapest, Vám u. 5-7.