Állandóan Ferrari!

2011.09.30. 18:13

Feladó: JR

Címzett: Totalcar

Dátum: 2011. szeptember 30. 11:05

Tárgy: Csak az élvezet, semmi más

Tisztelt Cím,

Gyakori olvasója vagyok a totálkár híreinek, de egyvalami rettentően bosszant. Máshol is találkoztam már vele, de most már szóvá teszem, hátha fülekre talál.
Ha kijön valami új autócsoda, azt mindig a ferrari-hoz hasonlítják. Itt az új 7000 Le-s BMW, és a ferrari-hoz méregetik. Én Ferrari rajongó vagyok, gyűlölöm a német autónak nevezett vackokat, a sok istenítője meg utálja az olaszokat. De ha ennyire rossz az olasz autó image, akkor miért kell a leghipnotikusabb márkához hasonlítani egy senkiházi BMW-t, vagy egy Königsegg-et, vagy bármit, ami V8 és 300 Le felett van (kivéve a MX5-öt, ami elfogadható jóérzésű autó!).
Írja azt legközelebb, ha kijön az új féregwé 550i, hogy " na most igazán megszorongatja a rivális mercedeseket vagy Aston Martinokat"
De ne Ferrari-kat, mert azt mindenki utálja, ennek ellenére párhuzamba állítják ezt az "olasz igénytelen vashalmazt".
Látszik egyébként, hogy a németek küzdenek, de igazi sportkocsit nem tudnak gyártani, ezért akarják felhúzni magukat neves márka beiktatásával.
Egy dologra jók a német kocsik, bunkónak lenni vele.
Remélem érthető volt kifogásom.

Üdv: JR

Kedves JR,

kissé megdöbbenve olvastam levelét. A világon nagyon sok olyan autógyár van, amely örülne, ha az ő autóihoz próbálják hasonlítani magukat a konkurensek, vagy a sajtó.

Persze mi is szemetek vagyunk, hisz ezt benyaljuk, de pusztán azért, mert a Ferrari (mi igyekszünk nagy kezdőbetűvel leírni) az olvasók szemében is referencia, hisz tudják, hogy milyen jól megy. Illetve, dehogy tudják. El sem tudják képzelni, mennyire megy.

Amúgy imádom a Ferrarikat, nem minden alap nélkül, már, ha az alap, amikor az ember Maranello környékén és a fioranói pályán mehet mondjuk az F430-assal. Csodálatos, de tényleg.

Ettől függetlenül nem lenne szabad az autórasszizmus ilyen fokáig eljutni. Sajnos semelyik márka nem tehet róla, ha taplók is veszik az autóit, és egyszer Monacóban figyelje csak meg, milyen pofátlanul tudnak parkolni a Ferrarik... és Németországban milyen kulturált tud lenni egy-egy BMW-s, Mercis, Audis. De ez itt a Balkán, noha itt is csak egy részük viselkedik bunkón az utakon.

Igaz,  egy rövid ideig én is lenéztem a Smartokat, amit az a smartos váltott ki bennem, aki levillogott a Flórián téri felüljárón az ezres Micrámmal. De gázt adtam ötödikben, és eltűnt a tükörben. Azóta tünetmentes vagyok. Ha tehát amikor Ön a Ferrarijában hasonló helyzetbe kerül egy 700  lóerős BMW-vel, kérem találja föl magát.

Addig is peace:

Pt