Nincs alkatrész az autómhoz?

2011.11.09. 17:16

From: Krisztián

Date: 2011/11/9

Subject: Megkeresés

To: Autódoktor

Üdvözlet a Szerkesztő Uraknak,

amolyan végső elkeseredésemben keresnélek benneteket, mint szentjei a hazai autós társadalomnak. 2011. május végén vettem egy Mazdát.(első autó, friss jogsi - 15 év motorozás után). 2012. januárban vizsgáztatnom kéne, és elvittem szerelőhöz átnézetni. Kiderült, hogy néhány gömbfej és lengőkar el van fáradva,illetve a jobb hátsó, belső összekötőm meg lóg. Ugye ezzel igazából nem is lenne baj ha az autó nem lenne "speciális" a négy kerék kormányzása miatt.

Facts:
Típus: Mazda 626 2.0i GT 4WS
évjárat: 1991
futott km: ~ 252.000
alvázszám: JMZ----------------

A Mazda magyarországi képviselete, illetve több kereskedő is annyit mondott, hogy a jobb hátsó belső összekötő csak a teljes hátsó vezérléssel együtt vásárolható meg "mazdáéktól", amire kaptam egy 770E+ÁFA ajánlatot. Autó-Mirainál Tóth János volt olyan segítőkész, hogy megküldte nekem a robbantott rajzát az említett horrorisztikus áron kínált "alkatrész-csomagnak" (Cikkszám: G23832J60F). A képen a részemre szükséges alkatrészt a 32A27 és 32Es21 számok (merthogy egy-egy alkatrész rendelhető.. de pont az ami nekem kéne nem..) között található.

Szvsz.. egy összekötőre lenne szükségem, de lövésem nincs innen hogyan és miképp lehetne tovább menni. Ezért is kerestelek meg benneteket, hogy hátha van valami építő javaslatotok, esetleg egy az országban mélyen elbújt szaki aki felújít, esetleg legyártaná ezt a hiányzó kis kütyüt... ami vicc mert más típusoknál 10e forint alatti tétel. De japánéknál ez csak egyben vehető meg!

Köszönöm a türelmeteket,

Üdvözlettel, Krisztián

ui: remélem a csatolmányok eljutnak felétek.

Ez borzasztóan elszomorító eset

Nekiestünk hárman, eljátszottunk vele pár órát, de nincs eremény.

A következő két verziót tudom javasolni:
1. Ha teljesen szar az axiálcsukló, ki kell venni, és minta alapján keresgélni. Nincs ezekből olyan őrjítően sok verzió, ha a két végén lévő menet (mérete, emelkedése ill. iránya) egyezik, és a hossza nagyjából stimmel, be lehet építeni
2. Ha nem annyira szar, el kell vinni felújítani, sokkal gyorsabb és olcsóbb megoldás, hosszú, boldog és felhőtlen autózást biztosít.

Autódoktor