A hölgy karosszérialakatos?

2012.01.13. 17:34

Feladó: attila_xxxx@freemail.hu

Címzett: Winkler

Dátum: 2012. január 12. 20:31

Tárgy: Helló! "sos"

Helló!

Ti, mint autó guruk, sok ismerős ismerőse, szeretném segítségeteket kérni.

Egy karosszéria lakatos barátomnak keresünk olyan műhelyt Budapest, vagy Dunaújváros környékén, ahol vállalnak diákokat. Legtöbb helyen már nem is foglalkoznak diákokkal, amiket meg feltártunk, s diákokat is oktatnak, ott nem vállalják el őt.

Kb.: 3 hónap igazolt gyakorlat hiányzik neki, hogy végre ő legyen az első hivatalos karosszéria lakatos NŐ.

Igen, NŐ, s e miatt van a fenforgás az életünkben.

Nagyon hálásak lennénk, ha tudnátok valamit segíteni ezen a téren, neki nagyon fontos ez a szakma, él hal érte.

Előre is köszönöm

Attila

Kedves Attila,

Gyönyörű a projekt, szerkesztőségünk lelkes! Átérezzük a problémát, hiszen alig van már manapság klasszikus karosszérialakatos műhely. Ami van, az is többnyire egyemberes. De legfőképpen mindenki svarcba' fusizik, és nyilván csak legális műhely adhat ki ilyen igazolást.

Hamarjában az F-nél ütöttem fel a nagy, szerkesztőségi telefonkönyvet, és a Fiat és a Ford importőrénél érdeklődtem, van-e megfelelő márkaszerviz. Mindkét vállalat igen pozitíven áll a kérdéshez, de csak jövő héten tudnak konkrét választ adni. Viszont így legalább úgy tűnik, lesz választék.

Hogy még több lehetősége legyen szíve választottjának, Csikós is akcióba lépett, és úgy néz ki, ő már ereménnyel is járt: az Emil Freynél szerzett valami jó kis gyakornoki státuszt. De, hogy a magyar női karosszérialakatos-szakma érezze a törődést, kérjük olvasóinkat, ha valaki tud legális, aláírásra alkalmas karosszérialakatos műhelyt, tudassák velünk. (Az öncélú vicceskedést és sunáznámozást kérjük mellőzni.) Az megint más kérdés, egyben hálás vitatéma, mennyire kevés manapság a jó karosszérialakatos.

Üdvözlettel:

Winkler Róbert