A végrehajtó állomány panaszai

2012.01.25. 17:50

Feladó: Zoli

Dátum: 2012. január 19. 16:20:52 CET

Targy: Winkler Róbertnek a sörért rendszámot cikkhez.

Szia Robi!

Az elején annyit elárulnék hogy rendõr vagyok. A decemberi fizetésem 88 ezer Ft volt, ebben már benne van az összes pótlék.Idén januártól elvették az eddig járó éves bérletünket, a cafetéria rendszert pedig úgy alakították ki idénre, hogy az eddigi 16-18e Ft étkezési utalvány helyett 5 e ft ot kapunk, és mellé választhatunk welness szállodákban elkölthetõ utalványt. A legtöbb kollégám nevében mondhatom hogy napi szinten küzdünk megélhetési problémákkal, a kötelezettségeink pedig egyre nõnek.

Ezt csak egy apró kiegészítésnek írom, hogy értsd, pontosan miért is panaszkodik a végrehajtói állomány. Remélem elhiszed, hogy én soha senkitõl nem fogadtam el pénzt, pedig gondolhatod, hogy nem egyszer ajánlották már fel a csekk helyett. Az elsõ tévedés, ami pitiáner, viszont már az elején megadja a rendõrökkel szembeni unszimpátiára való okot: "A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is." A Focuson ha felkapcsolom a kéket, akkor a reflektorokat felváltva villantja az autó, azt én szabályozni, be- vagy kikapcsolni nem tudom. Mindig igyekszünk olyan helyen megállítani jármûvet ahol nem zavarjuk a forgalmat, de az intézkedésnél nem csak erre, de a saját biztonságunkra is figyelnünk kell egy támadás esetén. Ez az intézkedéstaktika, egy külön tantárgy.

A következõ hogy nem a "mûvésznevedre" volt kiállítva az engedély, de ugye ezt te is mondtad, hogy hiba, itt nincs is gond. A legnagyobb gond a rendszerben van. A kormány eldönti, hogy kell a pénz, elkezdi ütni a NAV és a rendõrség vezetõit, ők elkezdik ütni a parancsnoki állományt, és ez így megy végig, az ostor pedig rajtunk csattan. Muszáj intézkedés alá vonni ilyen jármûveket, mert a lényeg a statisztika, akörül forog a rendõrség. De ha megállítunk, akkor már meg kell nézni rendben van-e minden, ha nem, akkor azt nyilván szóvá tesszük. Más lelkébe nem látok bele, de ezt sosem azért teszem hogy felkínálj egy kis pénzt, mert úgysem fogadom el.

Elvenni egy külföldi hatósági jelzést rengeteg papírmunka, írhatok róla egy órát, és ráadásul úgy, hogy nem egy mindennapi dolog, tehát nincs a kisujjamban, nem egyszerû, hidd el.
A másik ilyen a nyugdíj. Egyetértünk, hogy nem volt jó a nyugdíjrendszer, de szerintem így sem lett jó: beosztáshoz kellene kötni a nyugdíjkorhatárt. Aki irodában ül napi 8 órát, az ne mehessen hamarabb, aki az utcán tölt 25 évet, ott viszont én jogosnak érzem. A kollégák intézkedését konkrétan nem boncolgatnám, mert nem voltam ott, másrészt pedig mindenki máshogy csinálja. Remélem nincs harag, maradok továbbra is rajongótok.

Zoli