Tévedtünk: itthon is nyílnak a BMW-k

2015.02.17. 14:41

Mai BMW-hackelős cikkünk közlése előtt megpróbáltunk keríteni egy importált Connected Drive-os autót, hogy megtudjuk, működik-e itthon, mert ez tűnt a legérdekesebb kérdésnek. Nagy hirtelen nem sikerült, de olvasónk már rég kipróbálta, amit mi nem tudtunk: érdekes módon neki működtek a Connected Drive funkciók, noha a BMW Magyarország azt állította, hogy itthon nincs lefedettség. Valaki tévedett.

Feladó: Bence

Címzett: Stump András

Dátum: 2015. január 17.

Tárgy: Connected Drive hack, 320d 2012

Kedves András!

Németországban vásárolt, használt, ConnectedDrive-os BMW Magyarországon minden gond nélkül fogadja a mobiltelefonról elküldött parancsokat.

A szóban forgó jármü egy 2012/09 havi BMW 320d. A ConnectedDrive szolgáltatás aktív, ami Németországban tökéletesen üzemel. (Itt is élünk.)

Tavaly karácsonyi magyarországi látogatáskor kipróbáltuk a kényelmi funkciókat. Határozott emlékem van arról, hogy a házon belülröl teszteltük a BMW Remote Control iPhone-os applikációt. Elsö próbálkozásra Server Connection Failure jelzést kaptunk a telefonra, de másodikra (és utána folyamatosan) gondtalanul müködtek a BMW Connected Services funkciók.

Így tehát:- Világítás- Duda- Bezárás- Kinyitás

A következöket fontosnak tartom még elmondani:

- Az autóban nem Combox, hanem Telematic Communication Box van- Az alvázszám (gyárilag) nem olvasható le a szélvédö sarkából.

- A további funkciók, pl. benzinkútkeresö, live traffic stb. nem müködtek Magyarországon.

Ezek a funkciók is hibátlanul müködtek azonban Franciaország területén, ahol használva volt a

- benzinkútkeresö és a

- parkolókeresö

Bence

Nincs okunk feltételezni, hogy Bence rosszul emlékezne, így viszont még bizonytalanabb helyzetbe kerültek az itthoni BMW-sek, hiszen egyelőre senki nem tudta megmondani, hogy megtörtént-e a biztonsági rést befoltozó frissítés a Magyarországon használt BMW-kben.