Minden taxisárga Passat gyanús

2015.03.01. 11:21

Feladó: Főtaxi Zrt.

Címzett: Papp Tibor

Dátum: 2015. február 25.

Tárgy: Miért utálják a taxisokat

Tisztelt Totalcar Magazin!

A 2015.02.23-án 20:32-kor feltöltött "Miért utálják a taxisokat?" című cikkükkel kapcsolatban keresném Önöket.

A sajnálatos esetet elkövető taxis a Főtaxi kötelékébe tartozik. Szeretnénk megtalálni a taxis kollégánkat aki a videón szerepel, hiszen az ilyen esetek kivizsgálásával is szeretnénk a 101 éves Főtaxi jó hírnevét, becsületét fenntartani.

Amennyiben lehetséges, kérem, hogy adják meg a gépjármű rendszámát, hogy be tudjuk azonosítani a taxisunkat.

Ha adatvédelmi okokból nem adhatják meg a teljes rendszámot, akkor kérjük, hogy vagy csak a rendszám betűből álló részeit, vagy a számjegyekből álló részeit adják ki részünkre.

Köszönjük.

Főtaxi Zrt.

Kedves Kolléga,

kérését nem tudom teljesíteni. A Totalcar egy médiavállalat, és nem egy önkéntes rendőr mozgalom: a fedélzeti kamerás videókkal csak az a cél, hogy rávilágítsunk egy-egy jelenségre az utakon. Ezt a törvényeknek megfelelően kell tennünk, tehát nem jeleníthetjük meg a rendszámokat, mivel személyes adatnak számítanak. Sem a rendőrségnek, sem a munkaadóknak, taxivállalatoknak nem adjuk ki a rendszámokat. Az eredeti felvételeket nem archiváljuk, hisz semmi szükség rájuk bizonyítási eljárásokhoz vagy hasonlókhoz, nem vagyunk hatóság.

Akkor sem teljesíteném a kérését, ha meglennének az eredeti felvételek. Nem lenne jó, hogy az oldalunkon megjelenő fedélzeti kamerás felvételek kapcsán bárkinek rossz lehetne a szájíze. Egy taxivállalat esetében kínos, ha némelyik munkatársuk így autózik, de ilyen van, volt, lesz, pláne addig, amíg nulla a valószínűsége, hogy a rendőrség megtorolja azt. Mi viszont nem szeretnénk ilyesmibe belefolyni, nem is dolgunk. Amúgy sem hinném, hogy büntetgetéssel vagy kirúgással megváltozna a helyzet, maximum más társaságnál csinálná ugyanezt. Valószínűleg más módszerekkel kellene rávenni a kollégáikat arra, hogy normálisan közlekedjenek. A fedélzeti és térfigyelő kamerák terjedése például egy érv lehet a kezükben, de az oldalunkon megjelent videó hadd maradjon csak egy figyelmeztetés.

Köszönöm megértését.

Üdvözlettel:

Papp Tibor

Helyes hasonló esetben kiadni a videót?

 • 4173
  - sőt, kötelező! (Hátha az Undelete talál valamit)
 • 1736
  - hadd fusson! Nem volt életveszély, de ha lett volna, akkor igen
 • 1251
  - felesleges kiadni, így is izgul eléggé, hátha megjavul
 • 1074
  - kameráztok kis köcsögök, és még árulkodnátok is?
 • 540
  - biztos neki is van gyereke, csak kiszúrnátok vele

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.