"Tízszer annyit bírságohatnánk"

2015.03.25. 17:41

Múlt heti cikkünk (Elmondom mi a lényeg: pénzbeszedés) egyetlen helyről szól, ahol Óbudán tucatszám büntetik meg és szállítják el az autókat, valószínűleg azért (is), mert a festés lekopott, és a parkolási tilalmat jelző tábla az egyik irányból nem látható. Íme Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet vezetőjének a cikkel kapcsolatos levele, aki ezt hivatalos titulusával írta alá – ez az oka annak, hogy nem kezeljük magánlevélként.

Dátum: 2015. március 19. 10:18

Feladó: Böjtös Zoltán

Címzett: Zách Dániel

Tisztelt Zách Dániel Úr!

Nagy érdeklődéssel olvastam cikkét a trollából.

Ha mint egy elszállított autó tulajdonosa írta volna ezt, akkor érteném a felháborodását, de mint „újságíró” úgy látom, hogy ön igen híján van a közterület-felügyelet munkájával kapcsolatos információknak. Összekeveri a rendőrség és a felügyelet hatáskörébe tartozó feladatokat, nincs tisztában azzal, hogy ki hogyan, milyen hatáskörrel helyez el táblákat, útburkolati jeleket a közterületen. Azzal sincs tisztában, hogy milyen jogszabályok határozzák meg a bírságok, az elszállítás és a tárolás költségeit. Összekeveri a fizető parkolást a szabálysértéssel. Talán olvasson különböző kriminológusok írásaiból, ha képet akar kapni arról, hogy mi befolyásolja a lakosság biztonság érzetét. Pokoli állapotok szerintem nem az utcán, hanem az ön fejében vannak, de hát mit tegyünk önt azért fizetik, hogy olyan cikket írjon mint amilyet írt, mert ön ezért kapja a fizetését, abból él hogy hamis képet állítson ki arról a hivatalos személyről, akit ön trollnak nevez. Kíváncsi lennék, hogy ha az elszállítást a rendőrség rendelte volna meg, akkor mit írna róluk. Kíváncsi lennék, hogy mit mondana annak a munkáját végző szállítónak, aki nem tud beállni a rakodó helyre, mert azok állnak ott akiknek ott semmi dolguk sincs, mit mondana annak kisgyerekes anyának, aki nem fér el a babakocsijával a járdán mert keresztbe állnak rajta, mit mondana a kukás autó vezetőjének aki nem tud befordulni a szűk utcába, mert a sarkon ott áll egy kocsi, akinek a vezetője „csak egy pár percre ugrott be az üzletbe” ... és még sorolhatnám. Ugyanis a rendőrségre hiába telefonálna, mert nekik nincs szállító kocsijuk ezért a problémát nem tudják megoldani.

Nem kell itt vadászni semmire, ha úgy akarnánk naponta tízszer annyi bírságot is kiszabhatnánk mint most, és tízszer annyi autót elszállíthatnánk, de mint írtam nem ez a fő cél, csak sajnos másképp nem megy.

Ön szerint mennyi bírságot kell „kiszórni” arra az autósra, aki nem veszi észre, hogy rokkant parkolóba áll be. És itt nem csak arról van szó, hogy a tábla látható-e vagy sem. Menjen el egy áruházi parkolóba aztán nézze meg hányan állnak ott engedély nélkül, pedig ott aztán kiveri a szemét a sofőrnek a tábla és az útburkolati jel is.

Képzelje, hogy a beszedett pénz nem a felügyelet pénze, ugye ezt nem gondolta volna. A felügyelet az önkormányzattól kapja a finanszírozást. A beszedett bírság a felét sem fedezi annak a költségnek, amibe a felügyelet éves működtetése kerül. A felügyelő nem részesül a bírság pénzből sehogyan sem, azért ez gondolom meglepő önnek. Képzelje, a felügyelet nem festhet útburkolat jeleket és táblákat sem állíthat. Az először engedélyeztetni kell a BKK-val, aztán annak a költsége, akié az út.

Képzelje el, hogy sokszor teszünk javaslatot a hibás vagy félreérthető forgalmi rend megváltoztatására, de azt nem fogja észrevenni, mert egyrészt erről nem érdemes cikket írni, mert nem olvassa senki így ön fizetést sem kap érte, másrészt a normális dolgokért senki sem vár köszönetet.

Nem kell senkinek sem kétségbeesni, nem kell feltétlenül közterület-felügyeletet működtetni az önkormányzatnak évi százmilliókért, térfigyelő rendszer sem kötelező, csak akkor majd a szemetelőkkel, hajléktalanokkal, szabálytalanul parkolókkal, parkot, játszóteret tönkretevőkkel kapcsolatos problémákkal fel lehet hívni Zách Dánielt, aki majd a trollával megoldja problémát, vagy talál megint egy felelőst, akiről jó pénzért ilyen színvonalas cikket írhat.

Ja igen, és legyen kedves próbálja meg megmagyarázni nekem, hogy miért csörög az ügyfélszolgálatunk telefonja olyan sűrűn – ilyen-olyan ügyekben segítséget kérve -, ha ön szerint ezeket a trollokat ennyire utálják?

Dr. Böjtös Zoltán
igazgató

Tisztelt Felügyeletvezető úr!

Olvastam mai levelet, melyben a Lajos utca 97. előtti parkolási gondokról írt cikkemre reagál. Szeretnék engedélyt kérni a levél eredeti formában történő megjelentetéséhez a Totalcar.hu olvasói levelek rovatában.

Engedélyét előre is köszönöm.

Zách Dániel
Totalcar.hu

Feladó: Böjtös Zoltán

Dátum: 2015. március 19. 11:36

Tárgy: Re: Kérdések a Totalcar.hu-tól, Dr. Böjtös Zoltán úrnak

Címzett: Zách, Dániel

Tisztelt Zách Dániel Úr!

Ön arra sem méltat engem, hogy rendesen megszólítson. A cikkében tévesen tájékoztatja az olvasókat, minket hamis színben tüntet fel, ami alkalmas arra, hogy a belénk vetett bizalmat csorbítsa. Tájékozatlanságát most az én levelemmel akarja magyarázni?

Nem járulok hozzá semmilyen általam írt levélnek, véleménynek, magyarázatnak a Totalcar.hu oldalon való közzétételéhez. Sőt a továbbiakban sem önnel, sem a Totalcarral nem kívánok semmilyen levelezést folytatni vagy önöknek bármilyen adatot szolgáltatni.

Üdvözlettel:

dr. Böjtös Zoltán
igazgató

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.