Az ösztön-énem győzött a szuperegóm felett

2015.04.19. 15:10

Minden konfliktusnak legkevesebb két oldala van, a pénteki Állj félre, megöllek! című dashcamünk története pedig a főszereplő levele nélkül nem lehetne kerek. Történt, hogy két férfi között elszabadult a tesztoszteron az Árpád úton, mire egyikük száját elhagyta egy rágó, valamint a megöllek ige. Utóbbi körülbelül hatszor. Ő írta meg most a szócsatát a saját oldaláról.

Tárgy: Ahogyan én látom, avagy a videó a Pözsós ámokfutó szemszögéből. 

Dátum: 2015. április 18. 19:20

Feladó: A Pözsós

Címzett: Máth Dávid

Kedves Dávid!

Láttam, hogy a Totalcar oldalán megjelent azaz írásod "Állj félre, megöllek" címmel, benne a videóval, melyet rólam készített egy autós polgártársam. Gondoltam, akkor lesz objektív és korrekt az írásod, (remélem Te is egyetértesz ezzel) ha az Én álláspontom is meghallgattatásra kerül.

A helyzet az, hogy számítottam rá, hogy a felvételt, a videót készítő delikvens valamilyen formában internetre teszi, hisz gondolom oda is szánta. Nem véletlenül közlekedik valaki bekapcsolt kamerájú mobiltelefonnal a forgalomban. (hozzáteszem: nem autós kameráról van szó, hanem egy fehér, talán Samsung mobiltelefonról) Bár az is lehet, hogy közlekedéspszichológia témájú szakdolgozatához készít tanulmányvideókat, azt kutatván, hogy provokatív viselkedésével milyen reakciókat vált ki a forgalomban résztvevő többi emberből. Vagy csak egyszerűen feltűnési mániája van, és ilyen videókat gyártva akar a figyelem középpontjába kerülni ez a szegény fiú. Nem tudom... Igazából nem is érdekel.

Szóval Én lennék az a, (hogy Puzsér Úr szavaival éljek), pusztítóan alpári, kulturálatlan, bunkó, tahó, stb.. ámokfutó pözsós-csávó, aki még krónikus tesztoszteron túltengésben is szenved.

NA DE! Azért azt remélem Te sem, és senki más az olvasók közül nem hiszi, hogy egy ilyen megnyilvánulás, csak úgy a derült égből, minden előzményt nélkülözve, szegény Gábort (legalábbis így nevezi magát a videót készítő delikvens) teljesen halálra rémisztve történik. Hozzáteszem, nem vagyok büszke a viselkedésemre, ha ezt a videót külső szemlélőként nézném, Én sem lennék magamról túl fényes véleménnyel, (de mit tehetek, ha az Id-em, vagy ha úgy tetszik ösztön-énem abban a helyzetben győzedelmeskedett a szuperegóm felett) éppen ezért is gondoltam, hogy leírom a videón nem látható, de a történtekhez szorosan kapcsolódó előzményeket.

Mivel ez a zseniális operatőr nem örökítette meg, ahogyan telefont tartok a kezemben, így azt le is tagadhatnám, de nem lenne értelme…

Tehát a történet szerint valóban telefon volt a kezemben, bár nem sms-t írtam, hanem a címet néztem meg, ahová mentem. (bár a lényeget tekintve ez irreleváns) Ami viszont fontosabb, hogy bár ez sem szabályos (na de az sem, ahogyan ő leveszi a tartóból az ott nyugvó, bekapcsolt kamerájú mobiltelefonját és ugyanúgy kézben tartva, azt felém fordítja) ezzel a tettemmel nem zavartam a közlekedésben résztvevőket, és főleg nem veszélyeztettem senki anyagi, vagy testi épségének a biztonságát.

(Szerintem a videóból egyértelműen kiderül, hogy annak ellenére, hogy Ő valamiért - hangos anyázás közepette - úgy érzékelte, Én mégsem az Ő sávjában „nyomkodtam a telefont”!)

Szóval azért van néhány dolog, amiről a nagyra becsült autós társam elfelejtett beszámolni, és ami a videón (mivel ő készítette) sajnos nem látszik, nos erről kívánnék egy párszót ejteni:

A szituáció elején ez az önjelölt rendőr, az autójából mutogatott és dumált át nekem (anyázott….stb), amire Én egy fejbiccentéssel és egy „mi bajod van?” kérdéssel reagáltam az akkor még felhúzott ablakon keresztül, Ő ezt láthatóan zokon vette, (gondolom zavarta ezt a látszólag konditeremhőst, hogy valaki vissza merészel kérdezni az Ő intelmeit láttán) amire a középső ujját felmutatta. Mivel ezt a kézmozdulatot viszonoztam neki, ekkor még dühösebb lett és a Diktátor című nagysikerű vígjátékból jól ismert mozdulatsorral (aki esetleg nem látta: hüvelykujjával egy ívet rajzolva le a nyakán) jelezte, hogy szívesen tenne velem, valami életellenes dolgot. Erre én ugyanezt közöltem vele, de verbális formában.

Majd ugyan azt írtad, hogy ezt követően még le is szorítottam, de a valóságban csak közelebb húzódtam az autójához, hogy az addigra már mindkettőnknek lehúzott ablakán keresztül, a félig megrágott orbit rágógumimmal (más eszköz nem lévén) fejen köpjem! Sajnos lehet, hogy nem talált célba…

Ezek után is lehet azt mondani, hogy paraszt vagyok, kulturálatlan és alpári, igazából nem is érdekel, de bármennyire is ellenemre való az efféle viselkedés, akkor sem fogom szó nélkül hagyni, hogy egy f@szparaszt önjelölt rendőr, minden ok nélkül, ilyen módon és hangnemben, fenyegető kézmozdulatokkal kommunikáljon velem, még akkor sem, ha ettől balkáni hangulatúvá teszem szeretett hazámat!

Szívélyes üdvözlettel:
A gonosz Pözsós ámokfutó :)