A busz, amelyről lepattannak majd az autók

2015.10.06. 13:29

A múlt heti cikk, amely az új magyar, műanyag villanybuszról szólt, finoman szólva nem sok konkrétumot tartalmazott a műszaki részletekről, mivel minimális infót kaptunk. Most pár kérdésre választ kaptunk a cég marketingesétől, illetve egy videót is, hogy a gyártó reményei szerint hogyan viseli majd a műanyag (vinil- és nem etilészter!) busz, ha egy autós nekiszalad. A videón egyébként egy műanyag NABI-busz oldalütközési tesztjét látjuk. Az autó gyakorlatilag lepattan a buszról, mint az egyszeri kaszkadőr Bud Spencerről. Elvileg a Modulo is hasonlóan fog viselkedni, és amennyiben nem lenne kapacitásuk videót forgatni róla, csak szóljanak, mi elmegyünk és felvesszük!

Feladó:  Helmich József

Dátum: 2015. október 5.

Tárgy: A busz, amelyről lepattannak majd az autók

Címzett: Papp Tibor

Kedves Tibor,

sajnálatos módon a program és a felszólalások hossza miatt nem tudtunk kérdésekre időt szentelni, de készséggel válaszolunk bármilyen technikai kérdésre, ha a publikus információ rá a válasz.

A cikkel kapcsolatban pontosítást javaslunk megtenni:

- a modulok anyaga nem poliészter, hanem vinilészter – ez a hozzáértő olvasók számára félretájékoztatható lehet

Szeretnék pár rögtönzött adatot adni, amit hiányoltak:

- a gyártó 3000 feltöltést garantál teljes kisütött állapotról 100% töltés esetén, és 5 év garanciát vállal, a tervezett élettartam min. 10 év, optimális merítéssel (20%-ig) ez meghosszabbítható

- ütközés: ha lesz alkalmunk hasonló videót készíteni a nagy hajrában, közzétesszük. A szimulációk és vizsgálatok alapján erre lehet számítani a Modulo-nál is:

- ütközés2: a legvalószínűbb ütközési pontok, azaz eleje, hátulja, oldaltárolók nem a kocsitest részei, így azok esetleges sérülései esetén könnyen cserélhetők, javíthatók

- A CNG-hajtásúban Cummins motor van.

Üdvözlettel,

Helmich József

marketing vezető