Nem szűnik meg az alternatív hajtású autók adómentessége

2017.01.13. 13:59

A 2017-es autós változásokat közlő cikkünkben említettünk egy törvényjavaslatot, amely alapján úgy tűnhetett, megszűnik az elektromos autók nemrégiben bevezetett adókedvezménye. Most a Nemzetgazdasági Minisztérium segít tisztábban látni az ügyben.

Feladó Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Titkárság

Címzett Macsuga János

Dátum 2017. Január 13. 12:21

Tisztelt Macsuga János,


Nem szűnik meg a környezetkímélő gépkocsik kedvezménye a gépjárműadóban és a cégautóadóban. A link szerinti törvényjavaslat nem erről szólt. Amit a javaslat megfogalmazott, az egy kedvező változás, és már hatályba is lépett. 2017. január 1-jétől nem kell a környezetkímélő autók gépjárműadó- és cégautóadó-mentességet beszámítani a de minimis kedvezmények közé.


A csekély összegű (de minimis) támogatások igénybevétele a kedvezményhez mérten jelentős adminisztrációs terhet ró a vállalkozókra. Ezért megszűnik a környezetkímélő autók gépjárműadó-, illeték és cégautóadó-mentességének beszámítása a de minimis (csekély összegű) kedvezmények közé.


Üdvözlettel,

NGM Sajtó- és Kommunikációs Titkárság

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.