Három gyerekhez nehéz a választás

2017.05.01. 11:52

Nepperűzőnk pár napja kapott egy levelet, amelyben egy háromgyermekes családapa kért segítséget. A dilemma elsősorban az volt, hogy egy nullkilométeres Daciát vagy pár éves Citroënt válasszon, olvasónk, Imre viszont egy másik fontos szempontra világít rá. Ha már családi autóról van szó, nem árt, ha tényleg el is fér benne minden.

Feladó Imre

Címzett Becsületesnepper

Dátum 2017. április 29. 20:32

Tárgy Észrevétel a "Franciát vagy románt" című kérdéshez

 

Tisztelt Uram!

A fenti című nepperűzős kérdésben a kérdező a Citroën C4 Picasso és a Dacia Lodgy között hezitál három gyerekhez. Kérem juttassa el hozzá - ha lehetséges - az észrevételemet. Gyakorló háromgyerekes apukaként már végigjártam elég alaposan a "Kocsit három gyerekhez" témát. Szerintem tévúton jár a kocsi kiválasztásában a kérdező, ez egyik sem igazi háromgyerekes autó.

Nem csak azt kell nézni, hogy hátul három ülés van. Végig kell gondolni, hogy az évek során mikor milyen gyerekülésekre lesz szükség, és azokat belepróbálni a kiszemelt autóba. De nem elég, hogy elférjenek egymás mellett, az is fontos hogy a biztonsági öv csatjához hozzá lehessen férni az ülések között (négyéves kor után már használjuk a kocsi saját biztonsági övét a gyereküléssel). Az én próbáimnál a Dacia Lodgyba szélesebb ülésből be sem fért szabályosan egymás mellé a három, a Picassóba meg képtelenség volt benyúlni a két ülés közé.


Tapasztalatom alapján a kérdező által megcélzott ársávban csak a használt nagy egyterűekben fér el használhatóan a három gyerekülés a második sorban:

- VW Sharan/ Seat Alhambra

- Ford Galaxy/ S-Max

- Renault Espace

- Citroën C8/ Peugeot 807


Persze három gyereknél már ezek csomagtartója is könnyen telepakolható egy kirándulás alkalmával. Én például következő járműnek egy Ford Transitot fogok venni, így mehet majd bele kisbicikli, nagybicikli, fél lakás.

Üdvözlettel: Imre