Így néz ki egy autós koronavírus-szűrő állomás

2020.03.18. 21:28

Ha van ország, ahol generációk óta autóval a seggükön születnek az emberek, akkor az az Egyesült Államok. A gyorséttermek és az azokhoz épült autós kasszák szülőföldje, ahol bármit el lehet intézni anélkül, hogy kiszállnál az autóból (képes bizonyíték egy pékségről lejjebb). László levele szerint még egy vírustesztet is, ami amúgy nem is akkora hülyeség, mint elsőre tűnhet. New York államból kaptuk tőle a lenti levelet, miután épp megjárt egy drive-in szűrőállomást.

Egy érdekes fotó a Ritkán látható történelem blog gyűjtéséből: Forgózsámoly könnyíti meg a behajtó autók dolgát a szűk udvarban egy philadelphiai drive-in pékségben (1957)
Egy érdekes fotó a Ritkán látható történelem blog gyűjtéséből: Forgózsámoly könnyíti meg a behajtó autók dolgát a szűk udvarban egy philadelphiai drive-in pékségben (1957)

Feladó László

Címzett Totalcar

Dátum 2020. márc. 18. 15:49

Tárgy Autós koronavírus tesztelés - drive thru

 

2020. 03. 17. délután. Így néz ki az autós, áthajtós tesztállomás. Bezártak egy komplett szigetet, amire csak egy kis híd vezet át. A bejáratnál sok rendőrkocsi, meg is állítanak azonnal és kérik hogy húzd fel az ablakokat, az összeset.

Hangosbemondón keresztül kérdezik meg, hogy vizsgálatra jöttél-e. Elvileg időpontot kell kérni, de anélkül is beengednek. Amikor behajtasz még több rendőr és katonák, mindegyiken oldalfegyver. Többször is megállítanak még és kérik az adataidat, eligazítanak. Személyi igazolvány elég, de azt is kizárólag a szélvédő mögött kell tartani, onnan olvassák le. Kizárólag a felhúzott ablakon keresztül hajlandóak kommunikálni. Körülbelül 15 perces sorban állás. A 6 áthajtós sátorból 4 van nyitva.


Az utolsó előtti ponton ahol megállsz, maximálisan beöltözött emberek vesznek mintát tőled. A kezükön kesztyű, amire fertőtlenítőt nyomnak, majd arra húznak egy újabb vadonatúj kesztyűt és csak azzal mennek oda hozzád. Hosszú pálcikát tolnak be az orrodba, egészen hátra és a torkodba mélyen is, hogy mintát vegyenek. Azt mondják, két három nap, míg eredmény lesz, telefonon értesítenek. Legutolsó ponton adtak egy papírt, hogy mit kell csinálni, ha pozitív lennék.


Különböző adatokat hallottam, hogy napi 200-600 mintát vesznek. De tegnap délután, láthatóan nem teljes kapacitással üzemeltek, minden sátor előtt max. 3 autó volt, de a körülöttük levő parkolóba, mint a reptereken, a kígyóvonalban kialakított pályára befért volna befért volna kb. 2-300 kocsi még.


U.i.:

A helyszín nem messze New York-tól, pár kilométerre csak Bronxtól, a Glen Island Park, ami területileg New Rochelle városához tartozik.

https://www.google.com/maps/@40.8885376,-73.7852296,14.5z


Megmondom őszintén, talán a szocializmus alatt szerzett szocializációmnak köszönhetően nem mertem több képet csinálni, mert jó pár oldalfegyveres rendőr és katona volt bent.