Ilyen Honda NSX-et még tuti nem láttál!

2020.09.02. 14:05

Legós tartalmak időről-időre megjelennek nálunk, hiszen a szerkesztőségből többen is rabjai vagyunk a több mint tízezerféle kockából - pontosabban alkatrészből - álló építőjátéknak. Olvasónk, Bence is elég elkötelezett a Lego iránt, viszont kicsit messzebb ment annál, minthogy egyszerűen bolti készleteket vásároljon.

Feladó: Bence

Címzett: Totalcar

Dátum: 2020. 09. 02.

Tárgy: Lego Honda NSX

Sziasztok!


Lelkes olvasótok vagyok, nagyon szeretem az oldalt. Jómagam a veszprémi Continental-ban dolgozom járműteszt és fejlesztő mérnökként. Mindenem az autózás, de ezen felül is sok mindennel foglalkozom, ezek közül egyik a Lego modellezés. Kisgyerek korom óta minden lehetséges alkalmat megragadtam, hogy szert tegyek egy újabb Lego szettre és ez a rajongás a mai napig tart.


Egy éve kezdtem el komolyabban foglalkozni saját alkotások létrehozásával és ennek első eredménye egy 1:9 méretarányú, távirányítható Honda NSX. Az elemek 99,9%-a eredeti, hivatalos Lego elem, az egyetlen kivételt a Bluetooth-os funkciókért és a tápellátásért felelős egység képezi. Nagyjából 10 hónapig tartott az első gondolat megfogalmazódása után, mire elkészült maga a szerkezet, illetve az összes mellékes anyag, mint fotók, videók, összeszerelési útmutató. A legnagyobb Lego összeszerelési útmutató megosztó oldalon bárki által megvásárolható és összeépíthető.


Azért küldöm el nektek is, mert láttam, hogy időről időre vannak Lego-s tartalmak az oldalon, tehát gondoltam van rá igény. Én nagyon élveztem az építést, tervezést és egészen elégedett vagyok a végeredménnyel. Levelem végén linkelem az ide kapcsolódó videót, remélem ti is örömötöket lelitek benne!