Elmennél már egy tréningre? Nagy mázlid van

2019.02.22. 11:04

Beindult az év, már teljes sebességgel pörgetjük a rendezvényes vonalat: az idei első Parkoló Parádé mellett már úton van 2019 első totalcaros vezetéstechnikai tréningje.

R031108

Aki régóta követi a munkásságunkat, tudhatja már, hogy a Totalcarnak van egy évszakokhoz igazított sormintája, aszerint pedig a tavaszhoz mindig van egy vezetéstechnikai tréningünk a Groupama Tanpályán, a Hungaroringen. Most rögtön a naptári tavasz második napján, március 2-án tartjuk az idei elsőt.

A napi menetrend formakötető lesz: két délelőtti (2-2 órás) és egy délutáni (4 órás) csoport mehet majd fel a tanpályára. Három különböző gyakorlati helyszínen zajlik majd a tréning, amik:

  • Ahogy mindig, most is lesz rántópad. A villámgyors tapadásvesztés kegyetlen szimulátora: autózol előre, kirántják alólad a hátsó tengelyt, neked meg össze kell kapni, egyenesbe kell tenni az autót, vagy jön a fát/autót/falat/bármit imitáló vízfüggöny.
  • Lesz lejtő- és hegymeneti pálya. Egy hosszan elnyújtott ív és egy abból fűzött egyenes ez folyamatos enyhe lejtmenetben, műgyantával borítva, nedvesre áztatva. Itt aztán megtudod, milyen koncentrációigényes dolog tapadás és tapadásvesztés határán egyensúlyozni az autóddal bő száz méteren át.
  • És lesz szlalomozás a vizes műgyantán, az ABS tesztpályán.
R02 4190

Szóval ezt kínáljuk majd március 2-án, szombaton annak az összesen 90 főnek, aki benevez rá. A kétórás tréning díja 15 ezer forint, a négyórásé 35 ezer. Utóbbin szokás szerint lesz kint némi totalcaros segítség is.

JELENTKEZNÉL? IDE KATTINTS.

Utóirat, amolyan tipp: bár nincs megkötés gumiban, de ha pont azokra a napokra időzítened a gumicserét, a tréning napján inkább még hagyd fent a télit.