Hahó, csütörtökön ingyen parklhatsz az egész országban!

2019.05.28. 06:32 Módosítva: 2019.05.28. 07:21

Megvan a Parkl? A magyar app, ami azzal lett ismert, hogy olyan parkolóhelyeket is megnyitott Budapesten a felhasználóinak, ahova nélküle nem jutnának be.

Tavaly körbejártuk az appot, megnéztük a készítőit, kipróbáltuk milyen percalapon parkolni egy amúgy privát parkolóban, azóta viszont már nem csak a zárt parkolásról, hanem a közterületiről is szól az egész. Na meg nemrég bejött a villanyautósoknak hasznos töltőkereső is, ezt a szolgáltatásbővítést ünneplik azzal május 30-án, azaz csütörtökön, hogy ingyenes parkolást adnak a felhasználóknak.

bbeb

Ha a fent linkelt cikket nem kattintottad meg, itt van röviden a Parkl lényege azon felül, hogy megnyitottak jó pár amúgy zárt parkolóhelyet a fővárosban:

  • Kényelmes. Odaérsz a kinézett parkoló bejáratához, az appból gombnyomásra kinyitod a kaput/sorompót. Nincs cetli, parkolójegy, az app számolja a bent töltött időt, majd kihajtáskor megnyomod, hogy parkolás vége, az app kienged és a regisztráláskor megadott számlaszámoddal elszámol. Percalapon.  
  • Sok helyen még az appot se kell megnyitni. Mivel elkéri a rendszámod, több parkolóban azt leolvasva automatikusan be- kienged, ha a bejárathoz állsz. Ugyanígy automatikusan indítja, zárja a parkolást az app.
  • Már nem csak ezeket a nyilvánosság elől zárt parkolókat használhatod az appon keresztül, amikkel amúgy már egész jól le van fedve a főváros, de bele lett kötve a Parklba Magyarország valamennyi fizető zónája is. Szóval már a közterületi parkolást is intézheted ezen keresztül, de erről bővebben erről itt
B50A8069
  • És bár az autósok jó részének ez sokáig még irreleváns, de a villanytöltők is rajta vannak a Parkl térképén, a díjas töltéseket is lehet az appon keresztül fizetni.  

A csütörtöki országos ingyen parkolás konkrétan egy kétezer forintos kupont jelent. Ezt minden felhasználó megkapja, az is, aki most vagy aznap szedi le az appot a telefonjára. A lényeg, hogy az ország összes fizető övezetes parkolózónájában, valamint a Parkl összes budapesti partnereinél leparkolhatod ezt a kétezer forintot csütörtökön. Itt tudod leszedni iOS-re és itt Androidra. Ha megvan, a beállítások/kuponok menüpontba be kell írni, hogy PARKL1 és az első parkoláskor automatikusan ezzel számol majd a rendszer. A kódot beírni és felhasználni csak csütörtökön lehet, de majd még emlékeztetünk.

A cikk megjelenését a Parkl támogatta.