2010.09.26. 06:46

Tovább emelkedhet az sms-írás miatti közúti halálos balesetek száma az Egyesült Államokban.

A vezetés közbeni sms-írás 2002. és 2007. között több mint 16 ezer ember halálát okozta – a felmérést az American Journal of Public Health című tudományos folyóiratban publikálták.

Az amerikai közlekedési minisztérium keményebb fellépésre szólította fel az érintett képviselőket: az Egyesült Államokban ugyanis csak kilenc tagállamban tilos a vezetés közbeni üzenetírás.

Minden tanulmány – és természetesen a józan, paraszti ész is – azt sugallja, hogy a volán mögötti sms-írás még a mobiltelefonálásnál is balesetveszélyesebb: beszélgetés közben legalább az úton tudjuk tartani a tekintetünk – írás közben ez sem lehetséges.

Az Opinion Research Corporation felmérése alapján tíz amerikaiból kilenc örökre betiltaná a vezetés közbeni mobiltelefon használatot. Az ezer megkérdezett emberből ötszáztíz – tehát a mobilt ellenzőknek közel a fele – vallja: rendszeresen telefonál a volán mögött.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.