A Porsche a Facebooktól retteg

2010.10.14. 15:56

Potenciális ipari kémhálózatot sejtenek a közösségi oldalak mögött, így letiltották a dolgozók elérését a gyárban a Facebookhoz, illetve a Xinghez.

A Porsche vezetése attól tart, hogy az ilyen oldalakon a dolgozók könnyen közzétehetnek olyan információkat, amelyek a konkurencia hasznára lehetnek. Azt mondják, a legtöbb közösségi oldalon nem megfelelő a nyilvános és magánjellegű adatok elválasztása, ezért még jóhiszeműen használva is veszélyes lehet. Ez persze nem az első olyan új technológia, amelytől frászt kapnak az autógyártók – a mobiltelefonokba épített kamerák és a telefonos kommenteket közzétevő oldalak szintén nagy réseket üthetnek a titkos projekteket védő hallgatásfalon. A törvény persze minden ilyen esetben a gyártókat védi, de ez már majdnem lényegtelen, ha a bizalmas információk már illetéktelen kezekbe kerültek.

Valószínű, hogy a Porsche csak egy korai példa – várhatóan más autógyárak is hasonlóan tesznek majd, hogy védjék a titkaikat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.