Könyvet olvasott vezetés közben, letartóztatták

2010.11.02. 17:41

A férfi égő belső lámpával száguldott az autópályán éjszaka, és időről időre elhagyta a sávját, így a többi közlekedő hamar észrevette, hogy valami nincs rendjén.

readdrive

Hogy a különös esetből nem lett nagyobb baj, az nagyrészt az időpontnak köszönhető. Hősünk hajnali fél háromkor hajtott egy kanadai, pontosabban Ontario állambeli autópályán Pontiac G5-ösével – alighanem az utazás unalmát próbálta elütni egy jó könyvvel. Az izgalmas mű persze elvonta a figyelmét a vezetésről, így időnként elhagyta a sávját. Ez tűnt fel annak a kamionsofőrnek is, aki bejelentette az esetet – a magasból ugyanis meglátta, hogy emberünk lefelé néz és nem az útra, az ölében pedig egy nyitott könyv hever. A rendőrök viszonylag gyorsan reagáltak: elkapták az olvasó sofőrt, aki ellen óvatlan vezetés miatt indítottak eljárást.

A körzeti rendőrkapitány szerint nem ritka, hogy térképpel, mobiltelefonnal, DVD lejátszóval vagy iPoddal kapnak el valakit – a kézben tartott eszközök használatát vezetés közben az év elején tiltotta be Ontario állam kormányzata –, de olyan bátor sofőrrel, aki könyvet olvasott volna, még ők sem találkoztak soha.