Könyvet olvasott vezetés közben, letartóztatták

2010.11.02. 17:41

A férfi égő belső lámpával száguldott az autópályán éjszaka, és időről időre elhagyta a sávját, így a többi közlekedő hamar észrevette, hogy valami nincs rendjén.

readdrive

Hogy a különös esetből nem lett nagyobb baj, az nagyrészt az időpontnak köszönhető. Hősünk hajnali fél háromkor hajtott egy kanadai, pontosabban Ontario állambeli autópályán Pontiac G5-ösével – alighanem az utazás unalmát próbálta elütni egy jó könyvvel. Az izgalmas mű persze elvonta a figyelmét a vezetésről, így időnként elhagyta a sávját. Ez tűnt fel annak a kamionsofőrnek is, aki bejelentette az esetet – a magasból ugyanis meglátta, hogy emberünk lefelé néz és nem az útra, az ölében pedig egy nyitott könyv hever. A rendőrök viszonylag gyorsan reagáltak: elkapták az olvasó sofőrt, aki ellen óvatlan vezetés miatt indítottak eljárást.

A körzeti rendőrkapitány szerint nem ritka, hogy térképpel, mobiltelefonnal, DVD lejátszóval vagy iPoddal kapnak el valakit – a kézben tartott eszközök használatát vezetés közben az év elején tiltotta be Ontario állam kormányzata –, de olyan bátor sofőrrel, aki könyvet olvasott volna, még ők sem találkoztak soha.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.