Ha a pizzafutár Minivel érkezik

2010.11.18. 16:42

Félmilliós darabszámmal nem mondható ritkaságnak a Mini Van, mégis keveset látni belőle. Olcsón árulták, alig kellett adót fizetni rá, ezért inkább kispénzűek vették, majd elhasználták, kidobták. A kevés megmaradt autó közül felújítottak egyet a németek, és ha már a műhelyben volt, át is alakították. Pizza Flizza lett a neve - talán nem kell magyarázni.

A legnagyobb német ételrendelő portál, a pizza.de megbízásából készült a tuningolt futárfurgon, hogy feltűnést keltsen az Essen Motor Show-n. A kivitelezést a Drexl Fahrzeugtechnikre bízták, akik Mini-specialistaként amúgy egész ízléses gépeket építenek, de ezúttal a zaftos pimpelésre sem mondtak nemet.

A spártai Vanen nem sok eredeti alkatrész maradt. Még a különleges lemezhűtőrácsot is lecserélték kommersz krómkeretesre, de nem fogták vissza magukat a kerekekkel sem. Valószínűleg a legszélesebb tízcollos felnit csavarozták szegény sárga Minire, amit a garázsban találtak – még a műanyag sárvédőszélesítések alól is kilógnak. Az ékkő a koronán mégis a tetőre biggyesztett légterelő, amely teljessé teszi a stíluskavalkádot.

Egy igazi pizzás feltehetően jóízűt mosolyogna a futárautón. Ha ekkora rakteret telepakolna pizzával, nem csak kihűlne, de meg is penészedne a szállítmány, mire az utolsó célba érne. Egy körre azért érdekes lenne a tuningolt motoros veterán, de a pesti futárok inkább maradjanak a robogónál - akkor legalább melegen érkezik a pizza.