Aston Martin-bőgés az esőben

2010.12.25. 16:08

Pirkadatkor, a nagy, párás csendben dideregve lapít az operatőr az erdő mélyén. Törölgeti a lencsét, hogy teljes pompájában, természetes közegében kapja le a nagyvadat. Angliában mindig esik, nincs mit tenni. Egy visszafojtott szitokszó is elhagyja a száját, tipikus gaydoni kiejtéssel, amikor távolról felbőg a V12-es.

Így tökéletes ez a videó, amelynek egyedüli célja, hogy aláhúzza a közös pontot a Vantage és a DBR1-2 hosszú távú versenyautó között. A hatliteres V12-es az utcai autóban 510 lóerős, míg a Pista szerint döbbenetes hangú Le Mans-i gép ugyanabból a blokkból 650 lovat présel ki. Ez alapján azt hihetnénk, még meg is szorongathatná a Vantage a Gulf-festésű LMP1-es autót, de ne feledjük: az elegáns kupé a világoskék versenygép szűk egy tonnájának közel a kétszeresét nyomja.

A DBR1-2 az elmúlt két évben benzines létére szép eredményeket gyűjtött a dízel Audik és Peugeot-k között a Le Mans Series bajnokságban. 2009-ben meg is nyerte, míg idén három dobogós helyet szerzett. Kíváncsian várjuk jövő évi szezont, amire újdonsággal készül az Aston Martin és az Audi is. Egyedül a Peugeot körül nagy a csend - egyelőre.