2010 Év Lúzere - az utolsó jelöltek

2011.01.01. 10:50

Ittas vezető próbálta megvesztegetni a rendőröket péntek hajnalban a VIII. kerületben - közölte a BRFK a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a BRFK közlekedési járőrei péntek hajnalban a József körúton haladtak szolgálati autójukkal, amikor látták, hogy a Kölcsey utcából nagy sebességgel, kisodródva kanyarodik ki egy személygépkocsi. Az autót megállították, és a sofőrt, valamint utasát igazoltatták. Mindkét férfi láthatóan ittas volt, a sofőr dülöngélve szállt ki a kormány mögül. Elismerte, hogy nem sokkal korábban alkoholt fogyasztott, és azt mondta, hogy semmilyen irata nincs. A helyszínen az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.
Az autó utasa, a sofőr láthatóan szintén ittas bátyja másképp akarta "elintézni az ügyet"; ötezer, majd tízezer forintot ajánlott fel, illetve azt mondta, hogy "majd megalkuszunk". A rendőrök visszautasították a felajánlást, és közölték, hogy előállítják őket.
Az utas a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó igazolni magát, folyamatosan kiabált, fenyegetőzött, szitkozódott, és köpködte a rendőröket.
A két férfit a rendőrök előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. A sofőr vezetői engedélyét bevonták, továbbá megállapították, hogy autójának műszaki érvényessége 2010. február 28-án lejárt.
A 27 éves férfi ellen ittas járművezetés, valamint vesztegetés gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. A 30 éves utas ellen vesztegetés és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tettek feljelentést - áll a közleményben.