Beszakadt alatta a parkoló teteje

2011.01.15. 13:03

D2O6 deck2

A Georgia állambeli Calhoun város bíróságához tartozó parkolónak beszakadt a teteje, amikor a bő négy tonnát nyomó hótakarító megkezdte a munkát. Senki nem sérült meg.

A parkolóházat az 1980-as évek közepén építették. Mivel pár hónappal ezelőtt kétségek merültek fel a szerkezeti épségét illetően, az illetékesek vizsgálatot rendeltek el, azonban a szakértők statikailag megbízhatónak ítélték meg az épületet.


„A szakértői becslés szerint 100 ezer dollár lett volna a parkoló teljes körű felújítása – azonban a lebontásra is nagyjából ugyanekkora összeget jósoltak.” – mondta David James, a január 13-án beszakadó teherautó sofőrje. „A megbízott akkor a felújítás mellett döntött, és épp ezt a munkálatot végeztük, amikor a baleset történt.”

BYD7 DECK 3

James tizenegy éve dolgozik közterület-fenntartóként Gordon megyében. A baleset előtti napokban sok csapadék esett a területen: a parkoló tetejét nagyjából 12-15 centiméteres hótakaró borította. A munkagép hozzávetőlegesen két tonna síkosítás-mentesítő anyaggal volt feltöltve, azonban ez nem jelenthetett volna akkora terhelést, hogy az a tető beszakadásához vezessen.

„Azt éreztem, mintha a hátsó kerekek belementek volna egy kátyúba. Aztán megálltam, és hirtelen elkezdtem hátrafelé zuhanni. Olyan volt, mintha lassított felvételt látnék magam előtt.” A tető alatti szinten a felújítási munkálatok miatt épp nem tartózkodtak, így senki nem sérült meg.