Százmillióért bárki lehet Batman

2011.01.19. 16:12

Vagy legalábbis megkaphatja az egyik legfontosabb kelléket, hogy azzá váljon: egy igazi, eredeti, hamisítatlan Batmobile-t. Ezzel repesztett Michael Keaton a Batman visszatér című Warner Brothers moziban az 1990-es évek elején.

Épp az eBayen árverezik a hármas számú forgatási autót - állítólag ez a legjobb állapotban fennmaradt példány. Kívülről persze sokkal vagányabbul néz ki a gép, mint a benne rejlő technika indokolná. Ahhoz képest, hogy a külsőségek alapján gázturbinás, sugárhajtású, versenyautó-gumis gépcsodának látszik, egy 5,7 literes Chevrolet V8-as hajtja, amely az eladó szerint valamivel több, mint 200 lóerős. Jár még hozzá egy speciális utánfutó is, hiszen a Batmobile csak a mesében mehet az utcán önerőből. A jelenlegi tulajdonos szerint is az az egyik legnagyobb előnye, hogy igen könnyű vele felkelteni az érdeklődést, bár ahhoz épp elég replika készült már, hogy a jó állapotú filmes kellékre inkább csak a megszállott gyűjtők licitáljanak.

A szöveg írásakor már alig 11 óra volt hátra az árverésből, de a félmillió dolláros, azaz 100,8 millió forintos árat egyelőre nem is közelítették meg. Eddig a legjobb ajánlat 311 ezer dollár volt, de úgy néz ki, ennyiért még nem adják oda a csodajárgányt.