2011.02.04. 14:33

Villám McQueen és Matuka új ismerősöket szerez a film második részében. Az egyszerű vidéki romantikát nemzetközi komplikációk váltják fel az új sztoriban, így megjelennek a rosszarcú bűnözők, a brit titkosügynökök, valamint a japán és brazil versenytársak is.

A Pixar egyelőre hét szereplőt leplezett le, nyilván azokat, amelyek fontosabb szerepet kapnak a történetben. Először is ott a két rosszarc, Grem és Acer – két meglehetősen rossz hírű American Motors kisautóról, a Gremlinről és a Pacerről mintázva. Nem pont így képzelnénk a nemzetközi bűnözőket, bár nyilván kevesebb macerával járt egy ma már nem létező autógyár termékeiből gonoszt faragni, mintha ugyanezt a szerepet Chevykre vagy Fordokra osztották volna. A másik oldalt a Finn McMissle, a brit szuperkém – valamiféle Ghia prototípus a 60-as évek elejéről – és a Jaguarra emlékeztető Holley Shiftwell, afféle Bond-csaj képviseli.

A nagy nemzetközi turné apropóját egyébként a leggyorsabb autók versenye, a World Grand Prix – szabad fordításban világ-nagydíj – adja, ezen indul többek közt a japán Shu Todoroki (egyébként egy tokiói vonatállomás neve a Tokyu vonalon) és a brazil Carla Veloso, két Le Motor, vagyis Le Mans prototípus, illetve a francia Raoul Caroule, a francia rali-menő.

Ennyiből persze nem könnyű felmérni, hogy mennyire sikerült jól a Verdák 2, és erre nem is kapunk választ nyárnál előbb, akkor lesz ugyanis az új mozi premierje.