A török teherautósofőr jobb, mint Batman

2011.03.15. 10:26

A következő klipet Törökországban rögzítette egy benzinkút biztonsági kamerája. A töltőkocsi épp a földalatti tartályokba folyatta az üzemanyagot, amikor – vélhetően elektrosztatikus kölcsönhatásoknak köszönhetően – elpattant egy szikra, és belobbantotta a naftát. A közeli járókelők felvették a nyúlcipőt, a lehető legrövidebb idő alatt menekültek el a helyszínről.

Nem úgy a török sofőr. Miután észrevette, hogy a töltőkocsi hátulja lángra lobbant, tűzoltó készülékért rohant – ám az kevésnek bizonyult az akkor már a tetőig csapó lángok ellen. Ezután eldobta a porraloltót, beugrott a helyére, dugott egy egyest, és a lángoló teherautóval – saját életét kockáztatva másokéért – biztonságos helyre szállította a ketyegő bombát.

„A lángok hirtelen csaptak fel. Abban a pillanatban azt gondoltam, inkább velem történjen valami, mint a sok ártatlan emberrel körülöttem, úgyhogy gyorsan beültem a volán mögé. Akkor már félelmetesen lobogott a tűz, de végül sikerült egy biztonságos helyen leparkolnom a járművet. Sajnos így sem tudtam elkerülni, hogy néhány autó meg ne égjen a töltőállomáson...” – nyilatkozta Engin Kocak, a török teherautósofőr.

Engin egy kilométert autózott lángoszloppal a hátsójában, mire biztonságos helyre ért a tankerrel.