36 Suzukit törtek fel, de elcsípték őket

2011.03.28. 17:17

A rendőrség egy nap alatt elfogta azt a két fiatalt, aki szombatra virradó éjszaka több tucat autót tört fel Budapesten, a XX. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
A XX-XXIII. kerületi kapitányság rongálás és lopás miatt indított eljárást a két elkövető ellen. A 20 éves gyáli férfi és a 18 éves gyáli nő bűncselekményekkel kapcsolatos elszámoltatása - őrizetbe vételük mellett - folyamatban van - olvasható a police.hu oldalon.
A közlemény szerint 36 Suzuki típusú személygépkocsit rongáltak meg, és törtek fel ismeretlenek Pesterzsébeten.
A helyszíni szemlék után a kerületi rendőrök elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, továbbá felkeresték a közelben található üzleteket és magánházakat is, ahol kamerákat működtetnek. A felvételeken felfigyeltek egy 180-185 centiméter magas, rövid hajú férfire és egy 20-30 év körüli, vékony testalkatú, kutyát sétáltató nőre.
Mivel a bűncselekmények többségét az Eperjes utcai lakótelepen követték el, a rendőrség feltételezte, hogy a rongálók ott laknak. Megtalálásuk érdekében tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek több társasházban és üzletben is.
A megszerzett információk alapján a járőrök vasárnap dél körül a XX. kerületi Kossuth Lajos utcában "intézkedés alá vontak" két embert, akikre illettek a személyleírások. Mint írták: "a páros a nekik feltett kérdésekre összefüggéstelenül, egymásnak ellentmondóan válaszolt, továbbá a férfi semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni magát". Ezért a kerületi kapitányságon előállították őket, ahol végül megállapították, hogy a bűncselekmény-sorozatot valószínűleg ők követték el.