Néma disznó sörszállításhoz

2011.04.24. 15:27

A vancouveri Steam Whistle sörfőzde flottájának legújabb tagja egy alaposan kiglancolt 1958-as Chevrolet Apache, amely nem csak a rikító zöld színével hívja fel magára a figyelmet. A Chevyt ugyanis átalakították elektromos hajtásra.

Mike Kiraly, a sörfőzde menedzsere, aki neve alapján feltehetően magyar származású, súlyos autóbuzi. Pozíciójának köszönhetően a céges autókra is rátette a kezét. A Steam Whistle reklámhordozójaként hibátlanul restaurált veteránokat használ - érthető módon az alapszín általában adott. Az elvetemült gyűjteményből mégis kilóg a Retro Electro névre keresztelt pick-up, hiszen a V8 helyére egy 630 Nm-es villanymotort szereltek.

A Tesla Roadsternél kétszer erősebb Chevy ötlete Kiralytól származik, aki a cégvezetés során is mániákusan ügyel a környezetvédelemre. Lényegében mindent újrahasznosítanak, amit lehet, ezért mentették meg az 58-as platóst is, de úgy módosították, hogy tiszta lelkiismerettel lehessen csapatni vele – alkalmi sörszállításra és napi használatra sem sajnálják az átépített Apache-t.

Érdemes belelapozni a galériába, a sörfőzde logója nem hétköznapi gépeket díszít. Csak a zöld színt kell megszokni.