Belehajtott a Grand Canyonba, túlélte

2011.04.28. 12:22

Hihetetlen szerencsével úszta meg figyelmetlenségét a 21 éves sofőr, akit hétfő éjjel járt szerencsétlenül a híres szakadék szélén vezető úton.

Grand Canyon picture

Bár minden emberi számítás szerint meg kellett volna halnia, hisz a kanyon néhol 1,8 kilométer mély, de az autós életét megmentette egy 61 méterrel lejjebb, egy kis kiszögellésen növő fenyőfa. A zuhanás ugyan megviselte a férfit, de komolyabb sérülést nem szenvedhetett, hisz maga mászott ki az autóból, és még az útra is visszajutott, ahol igyekezett megállítani egy arra járó személyautót – így fedezték fel őt, és később a Grand Canyon fala és a fenyő közé ékelődött autóját. A sofőrt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, és az autó kiemelésérők is gondoskodott a helyi vadőr-szolgálat.

A Grand Canyon Nemzeti Park szóvivője szerint naponta legalább 6500 autós jár a területen a nyári szezonban, ennek ellenére igazán ritkák a kanyonba zuhanásos autóbalesetek, az pedig még ritkább – ha ugyan már előfordult ilyen valaha –, hogy valaki túl is éli a zuhanást.