Ha jön az árvíz, úsztasd a Porschét!

2011.05.09. 08:13

porsche 964 upclose

Futótűzként terjedt az interneten az a fotó, melyen egy árvíz sújtotta városban, egy házhoz kikötött csónak tetején parkol egy sárga Porsche 911. A Porsche Purist azóta a tulajdonost is megtalálta.

Bill Musselman imádja a Porschékat: az 1992-es „America Roadster” 911-es mellett – melyből mindössze 250 darabot gyártottak – egy 2011-es Carrera S is pihen a garázsban. Bill az ártéri életet is elfogadta: „normálisan legalább egyszer kiönt a folyó, amikor a nyugat-virginiai Appalache-hegységben elolvad a hó. Ezt le is tudtuk, de idén tavasszal egy hatalmas vihar is jött ezután, amire senki nem számított.”

2

A vihar gyorsan jött, a környéken élőknek nem maradt sok idejük, hogy elmeneküljenek az Ohio-folyó áradása elől. Az előrejelzések 7,5 méter magas vízszintet jeleztek, de négynapnyi folyamatos esőzés után ezt 10,3 méterre korrigálták – a folyó ekkor már természetesen kiöntött, tehát az áradás közepette kellett az embereknek új terveket szőniük, hogy megmentsék értékeiket.

3

Bill betontömbökkel polcolta fel a 911-et, mely az eredeti előrejelzéseknek megfelelő árhullám esetén megmentette volna az autót – a plusz 3 méteres vízszintre természetesen ő sem számított. Végül egy, a hajózásban járatos barátjával készítettek tutajt a sportkocsinak.

4

Egy felfújható gumicsónakot a tetejére borítottak, alá úszó bójákat erősítettek: egyet a kocsi elejéhez, kettőt a hátuljához, a motorhoz. Amikor megfelelően magas lett a vízszint, Billék egyszerűen kiúsztatták a garázsból a Porschét, és kikötötték a ház mellé.

A sárga 911-es sértetlenül úszta meg az áradást.