Hogy kerül a Lamborghini a kisszobába?

2011.05.12. 15:24

A feladat nem volt egyszerű: a legújabb Lamborghini csúcsmodellt egy római kiállítóteremben kellett elhelyezni, de nem hogy az ajtó, az utca is szűknek bizonyult a széles sportkocsi számára. A megoldás: darabokban kellett a helyszínre szállítani, és összeszerelni az autót.

A La Forza del Toro című kiállítás a Chiostro del Bramante múzeumba szervezték, amely egy XVI. századi házban kapott helyet, azaz az épület tervezői nemigen számíthattak rá, hogy a 2,03 méter széles és 4,78 méter hosszú sportkocsit valahogy be kell juttatni a lakószobányi kiállítótérbe. A Lamborghininél azonban nem ismerik a lehetetlen fogalmát: ha egyben nem lehetett, hát darabokban juttatták be a sportkocsit, amelyet aztán a gyári szakemberek állítottak össze helyben.

A művelet legérzékenyebb része a nyers karosszéria bejuttatása volt: ezt élére állítva kellett bemanőverezni a szűk utcáról egy folyosón át a helyiségbe. A kisebb alkatrészekkel egyszerűbb volt a helyzet, és a profi szakemberek végül hiánytalanul összeszerelték az Aventadort. A kérdés most már csak az, hogy mit tesznek vele, ha vége a kiállításnak – valószínűleg ugyanígy darabokban távozhat.