Négymillió dollárnyi autóból ázott hulladék

2011.06.08. 05:57

Szingapúrban készültek a fotók a térdig érő vízben ázó álomautókról. A szigetet elöntő esőzés ugyanis az elit negyedet sem kímélte, így a bevásárlóközpont mélygarázsokban álló luxusautók tucatjaiból lettek méregdrága, de a továbbiakban használhatatlan szigetek a koszos áradásban.

A fotókon az autóipar legnevesebb márkáinak csodái láthatók: van itt vadonatúj Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo, Aston Martin V8 Vantage és Porsche 911 GT3-as. Talán a terepjáró-tulajdonosok jártak legkevésbé rosszul: az Mercedes G55 AMG és az X5-ös BMW talán megússza a fürdőt nagyobb károsodás nélkül, de a lapos sportkocsik belső tere biztosan csereérett, ahogy a hangszigetelő elemeket sem lesz egyszerű kiszárítani.

A képek egyébként arra a kérdésre is választ adnak, hogy hová kerül a luxusautók és sportkocsik egy jelentős része, hisz manapság már Észak-Amerikában és Európában sem adnak el annyit ezekből a négykerekű státusszimbólumokból, mint a távol-keleten. Van olyan európai márka, amely a termelése több mint felét Ázsia keleti régiójában adja el.