Lefoglalták a koppintott Lamborghinit

2011.06.18. 18:21

Nem kis tehetség kell ahhoz, hogy egy Nissan Maximából Lamborghini Aventadort faragjunk. Kár, hogy a rendőrség nem értékelte a kreatív művészt.

Alig készült el a kunmingi fiatalember a Lambo-replikájával, a közeg máris lefoglalta. Állítólag 14 ezer dollárt, vagyis mintegy 2,5 millió forintot ölt bele a srác az átépítésbe, de igazi amatőrként rendszám nélkül vitte ki az utcára, hogy kipróbálja. Nem csoda, hogy lemeszelték, majd amikor a papírokból kiderült, hogy a matt fekete szörny valójában egy Nissan Maxima, minden elismerésük ellenére nem maradt más választása az egyenruhásoknak, minthogy biztonságba helyezzék a gépet.

A rendszám hiányáért 500 kínai jüanra, átszámítva körülbelül 15 ezer forintra büntették az autóépítőt, de hogy visszakapja az ál-Lambót, további bírságot kell fizetnie, mert „nem úgy néz ki, mint egy Nissan”.

Lehet szörnyülködni a képek láttán, de ahhoz képest, hogy egy négyajtós limuzinból faragták, nem is olyan torz a replika. A bemondás alapján négyszáz lóerőre felhúzott kétliteres, turbós motor elöl maradt, és a műszerfal is félig-meddig eredetinek tűnik. A felfelé nyíló ajtók szemmel láthatóan működnek, ami kész csoda, ha elhisszük, hogy a lelkes lemezvirtuóz 12 nap alatt alakította át a Maximát. Ha visszakapja, és még kicsit finomít a tákolmányon, talán átírathatja a forgalmit Nissan Aventadorra.

fotók: mop.com