Majdnem bukfenc lett a vége

2011.06.18. 12:04

Az idei Indy 500-ason Tanner Foust távolról medzsónak látszó autójával több mint száz métert ugratott, amivel új rekordot állított fel. Hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, jól mutatja a gyakorlásnál felvett hajmeresztő videó.

A játékautós ugratónak megépített dobbantó végére 109 mérföld/órával, vagyis mintegy 175 km/h sebességgel kellett volna megérkeznie a kaszkadőrnek, úgy, hogy az autó gyorsul. Hogy miért éppen így, jól látható a felvételen, ahol ez nem sikerült a sárga sisakos pilótának.

A túlzott sebesség miatt a sík szakasz végén elbizonytalanodik a sofőr, és elveszi a lábát a gázról, aminek hatására repülés közben szépen előre bukik az amúgy jól kisúlyozott autó. Nem sokon múlik, hogy hatalmas bukfenc legyen a gyakorlórepülésből, de szerencséje van a tétovázó sofőrnek, és még éppen meg tudja fogni a gépet.

A szponzor szpíkere kiemeli, hogy a kimondottan erre a célra épített autó futóművének köszönheti a pilóta, hogy nem lett nagyobb baj a próbálkozásból, de ha megnézzük a tapasztalt Tanner Foust ugratását, amely szintén egy nem feltétlenül szándékos drifttel ér véget, okkal lehetnek kétségeink, hogy megfelelő járművel futottak-e neki a rekorddöntésnek. Azt mindenesetre elmondhatjuk, hogy a román daciás kaszkadőröknél azért ügyesebben oldották meg a feladatot.