Elgázolta a stábot a legrosszabb sofőr

2011.07.08. 15:29

Pedig úgy nézett ki, a feladat pofonegyszerű: felgyorsítani a bólyák közt, majd kikerülni a pálya végén álló falat, végül pedig megállni. Egy darabig jól ment minden, de aztán kiderült, hogy nem véletlenül Ki lesz Hollandia legrosszabb sofőrje a show címe.

Talán az autóba ültetett két cserfes nőszemély vonta el a sofőr figyelmét, mindenesetre a falhoz közeledvén valamiért hosszan hátra nézett. Aztán ahogy visszafordult, már túl közel volt a műanyaghabból épített akadály, hát a pilóta rálépett a fékre - azaz csak akart, mert a gázpedált találta el. Egy hirtelen manőverrel csak az akadály szélét vitte el, ami egyébként semmi kárt nem tett volna a kocsiban, de az ív túl nagyra sikerült, így előbb a füvon álló másik autót találta el, majd elkaszálta a forgatócsoportot is - jól látszik ahogy elrepül az egyik operatőr és a műsorvezető. Megdöbbentő szerencse, hogy egyikük sem sérült meg életveszélyesen.

A burleszkbe illő jelenet persze jól passzol a show profiljába - megtalálták a legrosszabb sofőrt, ez nem is kétséges - de két kérdést is felvet. Az egyik, hogy ennek az úrnak hogy lehet egyáltalán jogosítványa - valószínűleg még tologatós fűnyíróval is ön- és közveszélyes lenne ilyen mértékű figyelemzavarral, nem hogy egy másfél tonnás személyautót irányítva - a másik, hogy kell-e ilyen mértékben kísérteni a szerencsét. Ha a legjobb sofőrt keresték volna, ilyesmi biztosan nem fordul elő.