Melyik a legférfiasabb autó?

2011.09.09. 06:10

Elég tudománytalan, mégis könnyen megválaszolható kérdést tettek fel egy angol kutatásban – a válaszokból kiderült, melyik autót tartják leginkább férfiasnak, és melyiket legkevésbé. A válaszokból kiderült, hogy a Ford Mustang az egyik véglet, a VW Beetle a másik.

Nem neveznénk igazi felmérésnek az adatgyűjtést, amelyet egy brit kozmetikai cég végzett borotvahabjának vásárlói között, ennek ellenére az eredmények kirajzolnak valamiféle tendenciát. Kiderül, hogy a válaszadók 21%-a szerint a Ford Mustang illik leginkább egy igazi férfihez, de az Aston Martin DB7-es, a Range Rover, a Dodge Viper és a Hummer H1 is viszonylag sok szavazatot kapott. Ezzel párhuzamosan a legférfiatlanabb autókról is született egy sorrend: a VW Beetle mögött meglepő módon a Mazda MX-5 lett a második, de a Ford Ka, a Toyota Prius és a Nissan Cube sem túl férfias a hevenyészett statisztika alapján.

Annyi egyértelműen látszik, hogy az autóban férfiasnak tartják a megkérdezettek, ha nagy teljesítményű, nagy méretű és persze agresszív kiállású, míg a kis méret, akár gyors az adott jármű, akár nem, férfiatlan tulajdonság.