Mit vesz az ukrán milliárdos?

2011.10.20. 14:26

Egy morzsa autótörténelmet tudhat magáénak a rémisztő lila Pagani tulajdonosa: az utolsó Zonda F Roadstert vette meg.

Egy luxusautó-gyártónak nyilván teljesítenie kell az ügyfél kéréseit, még ha alaposan el is kell csúfítania az amúgy is a jó ízlés határán mozgó termékét. A Paganinál ráadásul erősen kifutó modellnek számít a tizenkét éve gyártott Zonda, valahogy el kell sütni a bennragadt készletet. Mégis kissé meglepő, hogy ehhez a Roadsterhez a nevüket adták.

Nem is verték nagy dobra, hogyan sikerült előállítaniuk a lila karbont, ami tökéletesen rímel a rózsaszín belsőre. A meghökkentő színkombinációt a kezelőszerveken díszelgő fabetét egészíti ki, de az ajtóra biggyesztett hangszóró látványáért is érdemes megnyitni a galériát. Ha kiderül, hogy egy Batman-paródiához gyártatták le, talán még megbocsátható az esztétikai ámokfutás, máskülönben csak szörnyülködni lehet az ukrán vevő Paganiján.

A Zonda F Roadsterből mindössze huszonöt példányt gyártottak, az AMG-től vásárolt 7,3 literes, 600 lóerős V12-essel. Listaára 538 ezer euró, ami árfolyamtól függően mintegy 150 millió forintnak felel meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.