Hullaszag miatt perlik az autóneppert

2011.12.08. 17:14 Módosítva: 2011.12.08. 17:14

Rosszul végződött a michigani Margarita Salais autóvásárlása: a használt Ford terepjárót egy kereskedésben vette 2010 elején. Eleinte nem tűnt fel neki semmi rendellenes, ám lassan elviselhetetlen szag kezdett terjengeni az utastérben. A kereskedés mossa kezeit, és a biztosító sem fizet, így a bíróság előtt folytatódik az ügy.

 

A hölgy egy 2006-os Ford Expeditiont vásárolt, még 2010 márciusában. Ekkor még hideg időjárás jellemezte a környéket, így csak hetekkel később kezdett penetráns dögszag terjengeni az utastérben. Salais először a kereskedéshez fordult, ahol csak annyit mondtak, valószínűleg egy döglött állat került az autóba valahogy, annak lehet ilyen szaga. Ezek után a biztosítóhoz fordult, ahonnan szakértőket küldtek – a szakvélemény az volt, hogy a bűz emberi eredetű, ami persze kizárja, hogy a biztosító fizessen.

Így az ügy végül amerikai módra a bíróság előtt landolt: Salais ügyvédje szerint a kereskedésnek vissza kellene vásárolnia az autót, és megtéríteni ügyfele kárát – persze attól függő mértékben, hogy a bűzt valójában mi okozta. Ha valóban emberi maradványok lapulnak az Expedition valamelyik rejtett zugában, az nyilván többe kerül, mint ha kiderül, hogy néhány pikáns csirkeszárny bomlik valahol a szellőzőrendszerben.