Nem maradt sok a Gallardóból

2011.12.30. 08:05

Egyelőre nem tudni, miért gyulladt ki a cseh rendszámos, narancssárga Gallardo Prágában, de az biztosnak tűnik, hogy nem lesz már autó belőle.

Perceken belül, jókora lángoszlop alatt égette le a motortér környékéről induló tűz a Lamborghinit, gyakorlatilag egy füstölgő fémkupaccá változtatva a középmotoros szupersportkocsit. A Gallardo állítólag beragadt egyesbe, majd nem sokkal később olyan hirtelen gyulladt ki a motortér, hogy még a mobiltelefonját sem tudta kimenteni a sofőr. A baleset során szerencsére senki nem sérült meg, bár a tulajdonos lehet, hogy mentális segítségre szorul. Az eloltott Lambo fotóit elnézve sok maradványértéke nincs a kiégett roncsnak.

A Gallardo a Lamborghini kisebbik modellje, 2003 óta gyártják 5, illetve 5,2 literes, 500 és 570 lóerő közötti teljesítményű V10-es motorokkal. A modellciklusa vége felé közelgő kis Lambóból számos különleges kiadás készült, a legújabb az LP 550-2 Spyder. Nyolc év alatt több mint tízezret gyártottak belőle - most eggyel kevesebbet láthatunk majd az utakon.