Vacsorázz Enzo Ferrari székén

2011.12.31. 09:15

Munkaértekezletre vagy vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, amely egykor Enzo Ferrarié volt.

Megnyitotta kapuit a Modena városának közelében, a Fiorano versenypálya közepén található Ferrari-ház. Az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) az 1972-ben épített főhadiszállásáról van szó. Ez az épület szentély, a Ferrari-történelem fontos darabja. A legendás Enzo Ferrari maga rendezte be az őt, munkatársait és az autóversenyzőket évtizedeken át vendégül látó házat, amely irodaként is működött.

Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Íróasztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak.

A múzeumépület egyik szárnyát adják bérbe az eredeti bútorokkal. Egész napra vagy egy estére, maximum tizenöt főnek, 2750 euróba (850 ezer forint) kerül, ami még egy olasz luxusétterem bérlésének ára alatt van.