A Maybach is csak ócskavas, ha elrontják

2012.03.19. 17:22

A 2004-es Maybach 57 két híres rappernek esett áldozatul: Jay-Z és Kanye West csonkította meg az Otis című videóklip kedvéért. A végeredményre rá sem lehet ismerni: tető és ajtó nincs, fémlemezekből tákolt sárvédő-szélesítések és kilógó motorburkolat viszont van. Ennek ellenére abban reménykedtek, hogy legalább az eredeti ár harmadáért el lehet majd passzolni.

A Philips de Pury aukciós ház úgy becsülte, hogy 100-150 ezer dollárért is el lehet adni a szétvágott német vasat, amelyet eredetileg 375 ezer dollárért vásároltak meg a szalonból. A legjobb ajánlat ehhez képest 75 ezer dollár volt, amiben már az eladási jutalék is benne van. Az esélyeket persze nagyban rontotta, hogy a gép gyakorlatilag közlekedésre alkalmatlan, így szétvágva a saját súlyát is alig tartja meg, így legfeljebb dísztárgynak alkalmas, esetleg egy rajongó gyűjteményébe, már ha van egy akkora garázs, ahol egy efféle haszontalan vasdarabnak is akad hely.

Így az sem csoda, hogy a vásárló nem akarta felfedni a kilétét, pedig a pénz, amiből csonkolt Maybachot vásárolt, jó helyre megy: afrikai gyerekeket élelmeznek majd belőle.