Spontán gyilkossági kísérlet, autóval

2012.03.27. 15:26

Autósok és motorosok közt nem mindig felhőtlen a viszony, de egymás életére ritkán törnek. Nem kizárt persze, hogy a törékenyebb közlekedő eltaposására tett kísérlet máskor és máshol is megesik, de ezúttal valaki fel is vette az esetet.

A filmből nem igazán derül ki, hogy mi váltotta ki a konfliktust, de a Kawasaki pilótája kezdte a vadulást: rárúgott a Fiat orrára. Ilyenkor a logikus folytatás az lett volna, hogy az autós kiugrik, esetleg üvöltözik egy sort, vagy megcibálja a motoros kabátját. Ilyet itthon is látni néha, ami nem helyes, de aligha veszélyezteti komolyan a résztvevők testi épségét. Ebben az esetben azonban más lett a történet vége, és ez még Brazíliában is elég volt ahhoz, hogy a hírekbe kerüljön a Fiat Palio sofőrje. Első körben fellökte a motort az autóval, majd elgázolta a felé közeledő motorost, majd a közelben parkoló járműveknek ütközve próbálta megnyomorítani. Ezek után legalábbis váratlan fordulat, hogy senkinek nem történt komolyabb baja.

A motoros a körülményekhez képest egész higgadtan reagált: kiszedte az autóból a kulcsot, majd feldúltan járkált a helyszínen, de nem próbált meg tettleg elégtételt venni, ami az előzmények ismeretében legalábbis meglepetés. Mindenesetre mindenkit arra bíztatnánk, hogy ha konfliktusa támad egy másik közlekedővel, inkább üvöltsön és gesztikuláljon, de ne próbálja meg fegyverként használni a járművét – az ilyesminek nagyon rossz vége lehet, főleg ha valaki épp filmez a közelben.