Gondolnád, hogy túlélte?

2012.05.01. 19:03

Szabályosan kettészelt egy A7-est egy oszlop Vancouverben. A részeg száguldozó egy csendes kertvárosi úton hajtott neki a póznának, ami a jobb oldali A oszloptól indulva kettévágta az autót.

Hatalmas zajra ébredt külvárosi otthonában Douglas. Gondolta, egy újabb száguldozót kell majd kitolnia kertjéből, ebből ugyanis már vagy egy tucatszor volt része az elmúlt húsz évben. Amikor kiért az ajtón, a hatalmas lángokat látva már tudta, hogy ezúttal nagy lehet a baj. „Néhány taxis épp húzta ki a sofőrt az autó első feléből. A férfinek látszólag semmi baja nem volt. Rám akkor már nem volt szükség, így gyorsan fényképezőt ragadtam, hogy megörökítsem az eseményeket.” – meséli Douglas.

A tűzoltók tíz perc alatt a helyszínre értek, addigra viszont az autó hátsó, lángoló fele teljesen kiégett. A részeg sofőrt elvitték a mentők, de csak kisebb zúzódásokat állapítottak meg nála. „Mindössze 3-4 centiméterrel kerülte el a pózna a férfit. Óriási szerencséje volt, és az is szerencse, hogy senki sem volt vele az autóban. Bárhol is ültek volna, esélytelen lett volna, hogy ezt túléljék.” – közölte egy helyi serif. A szerencséje vitathatatlan, mindenesetre a jogosítványáról és az autójáról le kellett mondani. Előbbit közvetlenül a baleset után vették el tőle, míg az A7-ese immár csak egy roncs, talán egyike a legalaposabban megsemmisített példányoknak a modellből.

Az alkoholfogyasztás és a gyorshajtás valóban nem jó páros, az alkalmi fotóssá lett Douglas pedig már sokadszor látja kárát ennek. „Az elmúlt húsz évben elvesztettem három tűzcsapot, egy Honda egyszer fejtetőn csúszott el a házam faláig, de volt, hogy egy 3-as BMW állt meg a kertem szikláin. Volt már itt rengeteg baleset a részeg száguldozók miatt, nem lepődöm már meg semmin.” – reagált a történtekre.