Öbölben végezte a kölcsön Ferrari

2012.05.06. 13:56

Újabb ferraris próbaút ért véget balesettel. Ezúttal egy Californiát nullázott le egy érdeklődő Kaliforniában. A 200 ezer dollár értékű autó San Francisco határában esett a Ricardson-öböl vizébe, így ez a történet most lángok nélkül ért véget.

Egy szemtanú szerint, az autó nagy sebességgel ért el a part menti kanyarhoz, ahol egyszerűen megfarolt, és belerepült a húsz méterrel odébb lévő öböl vizébe. Ezt erősítette meg egy vízisíző is, aki az első közt ért a pórul járt Ferrarihoz.

Az ütközés erejét az autó bal oldala nyelte el, és a csak a szerencse műve, hogy nem fordult fejjel a sekély vízbe. Talán ennek köszönhető, hogy a sofőr sérülés nélkül szállt ki belőle, és rögtön belekezdhetett a magyarázkodásba.

A luxus sportautók esetében nem ritka, hogy próbaúton éri utol őket a végzet. Januárban egy Kuala Lumpur-i autópályán törtek össze egy Ferrari F430-ast tesztvezetés közben, hetekkel korábban pedig egy Lamborghini Aventador égett porig, szintén egy érdeklődő útja alatt. Ezt a Californiát a San Franciscó-i kereskedéstől mindössze néhány mérföldre törték össze.